Braunis – greitas ir skanus desertas jūsų Velykų stalui.
desertai
616 straipsnių
Desertas – patiekalas, patiekiamas baigiant valgyti po pagrindinių patiekalų, paprastai saldus ar iš vaisių.
Žodis desertas kilęs iš vid.pranc. desservir 'nurinkti stalą', iš des- 'nu-' + servir 'serviruoti', o šis iš lot. servire 'būti vergu, servu; būti naudingu'.
Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...
Po septynerių emigracijoje praleistų metų Laima Vizbarienė grįžo į Lietuvą puikiai žinodama, ką veiks. Laisvalaikio pomėgis gaminti prancūziškus desertus buvo toks sėkmingas, kad išaugo į nuosavą verslą. Šiandien Laima ne tik kuria desertus, tačiau ir kitus moko, kaip juos gaminti.
Akylesni pirkėjai „Iki“ parduotuvėse jau pastebėjo naujas spalvas konditerijos skyriuose ir užuodė dar įvairesnius šviežiai iškeptų duonų, bandelių kvapus. Tai – kruopščiai su meile kurtos „Iki“ konditerijos ir kepinių naujienos, kurių pristatymas jau virtęs pirkėjų pamėgta tradicija. Dar labiau išp...
Tūkstantinę auditoriją socialiniuose tinkluose subūrusi Sonata svajoja vestuvėms pagaminti tortą pagal naujausią mados klyksmą (2)
Nors iki vasaros dar beveik keturi mėnesiai, pasiruošimas vestuvių ir kitų švenčių sezonui įsibėgėja. Su tuo sutinka ir daugiau nei 20 tūkstančių sekėjų instagrame turinti „Sweet Spot Pastry“ įkūrėja, konditerė Sonata Šalkauskaitė. Ji tinklalaidėje „Ar valgoma?“ dalijasi tiek auksiniais patarimais p...
Nežinau, kaip jūs, bet aš kiekvieną savaitgalį kepu pyragą. Būtų laiko, kepčiau ir dar dažniau – skanūs desertai visada džiugina. Neabejotinai tokie yra ir maisto tinklaraštininkių pyragai. Tekste rasite šiuos receptus: pyragas „Karpatka“, geriausias pasaulyje pyragas, meduolių tortas vos iš 3 ingre...
Konditeris Ali Gadžijevas pataria, kaip kaneles kepti, kad teisingai apskrustų ir iškepusios kreivai nesukristų bei kokių klaidų nedaryti kepant desertus silikoninėse formelėse.
Sutikite: naminiai desertai – patys gardžiausi. Neabejotinai toks bus ir šis desertas, kuris skoniu nė kiek nenusileidžia populiarajam šokoladui. Išbandykite šį desertą – įsitikinsite patys.
Artėjančios gražiausios metų šventės žadina norą palepinti artimuosius ne tik dovanomis bei dėmesiu, bet ir nekasdieniais gardumynais. Vis dėlto nereikia išleisti daug pinigų ar pačiam būti profesionaliu konditeriu, kad vos iš kelių ingredientų sukurtume išskirtinį desertą Kalėdų ar Naujųjų metų sta...
Laukdami švenčių ir planuodami jų stalą galvojame ne tik apie silkes, mišraines ir kepsnius – ne mažiau svarbūs ir desertai. Gaivūs, šokoladiniai, su vaisiais ir pan. – saldumynų įvairovė tokia didelė, kad norint išsirinkti teks gerokai pasukti galvą. Surinkau 12 receptų – įvairiam skoniui, skirting...
Gabrielė nepabūgo artimųjų gąsdinimų, kad visą gyvenimą praleis prie puodų: dabar kuria desertus vienam garsiausių Lietuvos restoranų (1)
Nors liaudies pasakojimuose prie puodų namuose dažniau pastatoma moteris, vis dėlto, restoranų virtuvėse karaliaujant dažniau įsivaizduojame vyrus. Todėl ypač smagu supažindinti, kad prie vienu geriausių Lietuvos restoranų nuolat kritikų įvardijamo „Vila komoda“ Palangoje saldėsių vairo stovi moteri...
Delfi pristato naujausią „Sėkmingi iki 30-ies“ laidą. Laidos viešnia – konditerė Milena Levaškevičiūtė.
Būsima odontologė Daina Perveneckaitė instagramo paskyroje „Skanumynas“ kartu su seserimi Juste dalijasi įvairių desertų receptais. Tačiau taip pat nepamiršta ir savo misijos: „Noriu skleisti žinią, kaip valgyti gardžiai, kuo pakeisti cukrų, bet neprarasti gero skonio, ir kaip saugoti dantis. Iš pra...
Spurgų ir karamelizuotų bananų pyragas tik skamba sudėtingai. Išties – tai labai paprastai pagaminamas gardus desertas. Spurgų ir karamelizuotų bananų pyragą puoškite mėtų lapeliais.
Spurgų ir ledų pyragas – desertas, kurį pagaminti labai paprasta. Ilgiausiai teks laukti, kol pyragas sustings. Spurgų ir ledų pyragą puoškite mėgstamomis uogomis.
Precedento neturinčios „Šakočių kovos“: ragaudama kepinį iš Šiaulių Leščiauskaitė rado prie ko prikibti (1)
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Vasarai įsibėgėjant, neišvengiamai dažniau ieškoma būdų, kaip greitai ir skaniai atsigaivinti. Tačiau kartais vis pritrūksta idėjų, kaip tai padaryti: vanduo – būtinas, bet nuobodus, o ir, rodosi, visos ledų rūšys jau išragautos. Gaivinančių idėjų galima pasisemti iš Tolimųjų Rytų virtuvės.