Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
cukrus
522 straipsnių
Cukrus, sacharozė (angl. sugar) – vandenyje tirpus saldaus skonio sacharidas. Vidutinis kaloringumas − 377 kcal/100g. Dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių.
Vyriausybės siūlymas kurti specialų fondą gynybai skiriamoms lėšoms akumuliuoti užtikrins didesnį skaidrumą, tikina „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis. Anot jo, turėdama mažą skolą Lietuva gali sau leisti skolintis toliau, o vien įvedusi cukraus mokestį į biudžetą surinktų papildom...
Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių...
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Šiltėjančios dienos primena, kad grilio sezonas jau atėjo, o jis neįsivaizduojamas be marinuotų raudonųjų svogūnų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip paruošti šį garnyrą. Marinuotus raudonuosius svogūnus galėsite valgyti jau po 8 valandų.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Retai kuri iš populiarių dietų ragina nevalgyti vaisių dėl juose natūraliai esančios fruktozės, nes ji didina svorį. Tiesa ta, kad tik pridėtinė fruktozė koreliuoja su kepenų funkcijos blogėjimu, kraujo spaudimo didėjimu ir svorio augimu. Kodėl pridėtinės fruktozės poveikis neigiamas, o ta pati fruk...
Pastaraisiais metais populiariojoje žiniasklaidoje šmėžavo įvairios dietos, kurių tikslas – mažinti angliavandenių arba cukraus kiekį mityboje. Vieni viliojami tirpstančių kilogramų, kiti dėl sveikatos ryžosi iš savo mitybos pašalinti viską, kas natūraliai ar dirbtinai turi didesnį kiekį cukraus. Či...
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Ekspertai teigė, kad cukraus atsisakymas yra labai naudingas.
Paruoškite šventėms ypatingą desertą – kruasanus su uogiene ir šokoladiniais ledais. Lengvas, gaivus – jis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Desertą ruoškite prieš patiekiant į stalą.
Pakeitusi mitybą Monika neatsidžiaugia pokyčiais: kraujo tyrimai pagerėjo, energijos daugiau, o riebalai tirpsta, nors valgo net daugiau (5)
Tai pasakojimas, kuris užkrečia. Vilnietė Monika taip lengvai pasakoja, kaip atsisakė cukraus, kad beklausydamas pagauni save taip pat norintis išbandyti tokią mitybą. Ir ne siekis atsikratyti kilogramų buvo pagrindinis moters tikslas (nors trukdė ir tie keli), o energijos stoka, noras jaustis žvali...
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.
Bananų spurgos – ypač lengvai ir paprastai paruošiamas desertas. Spurgas pagaminsite vos iš dviejų ingredientų. Greitai iškepusias bananų spurgas beliks apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
Kas gi nemėgsta krembriulė? Tas traškus karamelės sluoksnis, kurį pramušus randamas itin malonaus skonio kremas. Gaminkite krembriulė desertą nors ir šiandien – argi malonumui reikia ypatingos progos?!
Ko gero, tai vieni paprasčiausiai paruošiamų sausainių. Tačiau tai nereiškia, kad sausainiai bus prasti – anaiptol, jie išeina traškūs ir gardūs. Kepkite kokosinius sausainius tiek vakarėliui, tiek gimtadieniui, tiek šventėms.
Po valgio gliukozės kiekis kraujyje visada padidėja. Tai natūralu, be to, juk tam ir valgome: gliukozė, kaip žinia, – tai pagrindinis ląstelių energijos šaltinis. Atrodytų, kad kuo daugiau „kuro“, tuo geriau. Vis dėlto siekiant energijos balanso, svarbu, kaip greitai išauga kraujo gliukozės koncentr...
Spalvingas tortas su juodojo šokolado kremu taip ir traukia akį. O kas įdomiausia, kad šį gardų skanėstą paruošti taip paprasta! Tortas su juodojo šokolado kremu puikiai tiks šventiniam stalui.
Tobulas desertas, kuriam tereikia 3 ingredientų, tai – morengas su šokoladu. Šie pyragaičiai tokie gardūs, kad gamybos proceso paprastumas nustebins kiekvieną. Morengus su šokoladu ragaukite tik visiškai atvėsusius.