cukrus

522 straipsnių

Cukrus, sacharozė (angl. sugar) – vandenyje tirpus saldaus skonio sacharidas. Vidutinis kaloringumas − 377 kcal/100g. Dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių.

Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.

Dietistė Aušra Petreikė

Pastaraisiais metais populiariojoje žiniasklaidoje šmėžavo įvairios dietos, kurių tikslas – mažinti angliavandenių arba cukraus kiekį mityboje. Vieni viliojami tirpstančių kilogramų, kiti dėl sveikatos ryžosi iš savo mitybos pašalinti viską, kas natūraliai ar dirbtinai turi didesnį kiekį cukraus. Či...

Bananų spurgos – ypač lengvai ir paprastai paruošiamas desertas. Spurgas pagaminsite vos iš dviejų ingredientų. Greitai iškepusias bananų spurgas beliks apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.

Ko gero, tai vieni paprasčiausiai paruošiamų sausainių. Tačiau tai nereiškia, kad sausainiai bus prasti – anaiptol, jie išeina traškūs ir gardūs. Kepkite kokosinius sausainius tiek vakarėliui, tiek gimtadieniui, tiek šventėms.