Tačiau bent jau dalis iš jų gali atnešti visai nepageidaujamus ir net komiškus efektus, taikant priemonę neatsakingai ir neapgalvotai.

Gydytoja dermatologė-trichologė Rasa Aurelija Vankevičiūtė papasakojo apie galimas plaukų slinkimo priežastis. Pasirodo, apie kai kurias dažnas nė nepagalvotume. Taip pat medikė įspėjo, kad plaukų transplantacijos tinka toli gražu ne visiems. Kai kuriems ji rekomendavo jas arba atidėti, arba apskritai nuo jų susilaikyti.

Netikėtos padidėjusio plaukų slinkimo priežastys

Anot gydytojos, įvairiausių plaukų ligų yra devynios galybės ir jų priežastys gali būti skirtingos.

Plaukai gali slinkti dėl tam tikro mūsų genetinio kodo, kuris nebūtinai susijęs su tiesioginiu ligos paveldimumu.

„Jeigu nuplikęs tėtis ar vienas ar kitas senelis, nebūtinai ir mes nupliksime. Bet mes galime turėti tam tikras genetines savybes, savo užprogramuotą kodą, kuris lemia, kad mus retėja plaukai.

Kartais tai gali būti ne plaukų retėjimas, bet plaukų slinkimas, kurį gali išprovokuoti daugybė kitų būklių“, – pasakojo gydytoja R. A. Vankevičiūtė.

Anot jos, dažniausiai žmonės skundžiasi plaukų slinkimu. Bet iš tiesų plaukų ligos skirstomos į dvi skirtingas grupes: plikimą ir slinkimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)