Gama peilis – radiochirurgijos gydymo metodas, skirtas onkologinių, neurologinių ligų gydymui galvoje, taip pat kai kuriems psichiatriniams susirgimams, kai kurioms epilepsijos formoms ir kitoms ligoms gydyti.

Operacijos metu nereikia atlik atvirų kaukolės pjūvių, gydymo procedūra yra neskausminga, o pacientai paprastai jau kitą dieną po operacijos gali vykti namo ir grįžti prie įprastinio gyvenimo.

Ji trunka nuo keliolikos minučių iki daugiau kaip valandos.

Taikant gama peilio gydymą sumažėja atviros operacijos metu galimų komplikacijų rizika, gydymas gali padėti žmonėms, kuriems iki šiol nebuvo galima pagalba dėl jų gretutinių susirgimų ar amžiaus.

Anksčiau skelbta, jog ši įranga kainavo daugiau nei 6,5 mln. eurų.

Šis pirkinys yra sulaukęs kritikos dėl didelės kainos. Nacionalinio vėžio instituto išorinės terapijos skyriaus vadovas Darius Norkus „Laisvės TV“ yra sakęs, jog yra kitų šiuolaikinių technologijų, kurios gama peiliui nenusileidžia tikslumu, tačiau yra pigesnės ir tinkamesnės nedidelei šaliai kaip Lietuva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)