Turbūt Lietuvoje nebuvo kursų, kurių V. Mozūraitienė nebūtų išklausiusi. Profesinį kelią dar tik pradedančios jaunos specialistės akį traukė veido raumenų įtampos, kraujotakos sutrikimai, žandikaulio sąnario ypatumai. Sąnario, kuris universitete buvo tiesiog praleidžiamas.

„Iki šiol neturiu paaiškinimo, kodėl, nes tai – netgi vienas svarbiausių sąnarių. Dabar odontologai, kineziterapeutai daugiau susipažįsta, bet iš esmės jam vis dar skiriama per mažai dėmesio. Pacientai nustemba išgirdę, kad ir liežuvis, ir žandikaulis yra svarbūs jų kūno pojūčiams: kodėl apie tai niekas nešneka? Prieš 15-ka metų, kai ėmiau daugiau tuo domėtis, jaučiausi viena lauke karys“, – neslėpė V. Mozūraitienė.

Anot jos, jei veide žmogus kažką pastebi, vadinasi, nervų sistema jau yra įsielektrinusi: „Iš pradžių nervų sistema bando viską niveliuoti: pakels petį, pasuks dubenį, pakreips koją. Bet žandikaulis, kramtymo sistema jau yra išgyvenimo klausimas. Jei čia prasideda pokyčiai, vadinasi, kūnas nebesusitvarko, hierarchiškai aukštai yra disfunkcija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją