Vokietijos sveikatos reikalų ministras Hermannas Grohe sako, jog įstatymus griežtinti tiesiog būtina, nes gali kilti tymų epidemija. Jį kalbino Vokietijos dienraščio „Bild“ žurnalistai.

Tymai ir toliau žudo žmones, todėl negalime likti abejingi“, – teigia ministras.

Vokietijos valdžia norėtų, kad vaikų darželiai atsakingoms institucijoms praneštų apie tėvus, kurie nepristato pažymos dėl vaikų skiepų.

Nepristačius pažymos apie skiepus, vaikas, remiantis įstatymo pataisomis, bus šalinamas iš darželio. Tikimasi, kad įstatymo pataisos įsigalios jau birželį.

Šią savaitę Vokietijos Eseno mieste nuo tymų mirė trijų vaikų motina.

Italijoje šiais metais užfiksuota tris kartus daugiau tymų atvejų nei per visus 2016 metus.

Praeitą savaitę Italijos valdžia priėmė nutarimą, kuriuo tėvai, prieš leisdami savo atžalas į valstybines mokyklas, įpareigojami būtinai skiepyti savo vaikus nuo 12 ligų, įskaitant tymus, poliomielitą, hepatitą B ir kokliušą.

Šiais metais iki balandžio vidurio Vokietijoje užfiksuota 410 tymų atvejų. Per visus 2016 metus šis skaičius siekė 325, skelbia Roberto Kocho institutas.

Instituto teigimu, skiepytis nuo tymų turėtų ne tik vaikai, bet ir po 1970 metų gimę suaugusieji, jeigu nebuvo skiepyti vaikystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)