Gydymo įstaiga savo ruožtu tikina, kad maisto paruošimo skyrius vertinamas itin palankiai, tačiau priduria, kad keli pacientai išties buvo sunegalavę. Galima to priežastis – namiškių atneštos vaišės.

Baiminasi dėl savo mamos

Skaitytoja retoriškai klausė, kas atsakingas už itin pažeidžiamų pacientų sveikatą, jei jiems tiekiamas nekokybiškas maistas.

„Prašau pasidomėkite, kodėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės virtuvė nuodija ligonius nekokybišku maistu. Greičiausiai po vakarykščios vakarienės šiąnakt ligoniai pasijuto blogai (viduriavimas, vėmimas). Pvz. mano mama, kuri guli rebilitacijos skyriuje po insulto, šiąnakt pasijuto blogai, apalpo, visą naktį pravėmė ir praviduriavo. Pasak vienos rebilitacijos skyriaus gydytojos, taip jaučiasi pusė ligoninės paciantų.

Mes mokame didžiausius mokesčius PSD ir kokias paslaugas už tai gauname? Ligoninėse į maitinimą turėtų žiūrėti pro padidinamąjį stiklą. Kaip tokiose įstaigose gali pasitaikyti masinis apsinuodyjimas maistu? Ligoniai ir taip lengvai pažeidžiami, kas už tai atsakys? Kas atsakys, jei mano mamai po insulto dėl tokio kažkieno aplaidumo pasidarys komplikacijos? Norėtume, kad tokie dalykai būtų iškelti į viešumą“, - piktinosi moteris.

Kreipiasi į pacientus lankančius artimuosius

VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės Viešųjų ryšių specialistė Jolanta Juškevičienė informavo, kad Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vienu metu gydosi apie 350 pacientų.

„Didžiajai jų daliai yra paskirta pagrindinė dieta, o tai reiškia, kad jie maitinami tuo pačiu maistu, pagamintu ligoninės virtuvėje, kuri neseniai atidaryta po kapitalinio remonto. Maisto ir veterinarijos specialistai ligoninės Maisto paruošimo skyrių vertina itin palankiai. Maisto kokybe – tiek maistingumu, tiek raciono įvairove, tiek saugumu – čia nuolatos rūpinamasi“, - teigė ji.

J. Juškevičienės teigimu, vakar ligoninės pacientai neturėjo jokių nusiskundimų dėl maisto ar jo sukeltų nemalonių pojūčių, išskyrus keletą pacientų Reabilitacijos skyriuje.

„Vakar vakare keli jų vėmė ir viduriavo. Sunegalavusiems pacientams buvo suteikta visa būtina pagalba negalavimams palengvinti ir sveikatai sustiprinti. Šiandien nei vemiančių, nei viduriuojančių pacientų nėra“, - pabrėžė ligoninės atstovė.

Ji taip pat pateikė ir vieną galimą apsinuodijimo versiją.

„Reabilitacijos skyriuje pacientai paprastai gydomi 30-50 dienų, tad neretai savo spintelėse turi namiškių prineštų gausių vaišių, kuriomis nevengia dalintis tarpusavyje. Ligoninės gydytoja epidemiologė aiškinasi, kas keliems pacientams, gydomiems viename skyriuje, galėjo sukelti į apsinuodijimą maistu panašius simptomus, ar šie žmonės iš tų pačių palatų, kuo jie vaišinosi.
Skyriaus personalas nuolatos prižiūri pacientų spintelėse ir šaldytuve laikomą maistą. Šiandien jis rado ir išmetė supelijusių braškių ir kitų netinkamų maisto produktų. Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai prašo pacientų artimųjų nenešti ligoniams maisto dideliais kiekiais, juo labiau – greitai gendančių produktų“, - rašoma atsakyme DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)