Istorija į dienos šviesą išlindo po to, kai mergaitės artimieji paprašė finansinės paramos, mat mažylės ateitį lemsianti operacija kainuoja didžiulę sumą pinigų.

Teigiama, kad tai – vienintelė išeitis.

Socialiniuose tinkluose jau antra diena plinta tokio turinio skelbimas:

„Prašau Jūsų pagalbos. Šių metų birželio 1 d. Londono vaikų ligoninėje bus operuojama 2 m. Auksė. Jai dėl sunkaus laipsnio displazijos, bus atliekama abiejų kojyčių osteotomija – dubens kaulo skėlimas ir šlaunikaulio trumpinimas.

Nuo gimimo Auksė buvo gydyta Kauno klinikų ir Vilniaus Santariškių ortopedų. Gydymas buvo sunkus: 3 narkozės, daugybė mėnesių gipse, įtvaruose, nebuvo galima vaikščioti, tačiau medikai ramino – kojelės gyja. Deja, kaip paaiškėjo pernai gruodį, gydymas buvo ypač nesėkmingas ir dabar reikalinga sudėtinga ir pavojinga kairės kojytės operacija. Dešinys klubas, pasak gydytojų, yra sveikas.

Santariškių medikai operaciją paskyrė sausį.

Norėdami išgirsti dar vieno specialisto nuomonę, kreiptasi į Londono displazijų institute dirbantį ir daug patirties konkrečiai displazijų srityje turintį profesorių. Jis patikino, kad reiks operuoti, bet ne tik kairįjį klubą, bet ir dešinįjį, kuris, pasak Lietuvos gydytojų, buvo sveikas. Klubų būklė yra dar blogesnė, nei iki šiol matė Lietuvos medikai. Be to, konsultavęs užsienio profesorius pateikė geresnes gydymo prognozes nei Lietuvos medikai. Šių metų vasarį buvo sėkmingai atlikta kairiojo klubo operacija. Aukselė pradeda savarankiškai vaikščioti. Šiuo metu laukia abiejų klubų operacija, kuri kainuoja 21000 svarų sterlingų.

Gerų žmonių dėka paskelbus grupėje „Vilties spindulėlis“ šiandien surinkta 6000 svarų sterlingų“. Daugiau informacijos, kaip ir kur aukoti, – čia.

„DELFI“ PASTABA

Operacinis gydymas taikomas tada, kai konservatyvios priemonės pasirodo esančios neveiksmingos. VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės atstovai DELFI informavo, kad tokios operacijos, kokios reikalingos šiam vaikui, yra atliekamos reguliariai bei sėkmingai ir mūsų šalyje, tad teigti, jog Londono medikai yra „vienintelė išeitis“ būtų labai netikslu. Tai yra tiesiog motinos sprendimas.