Kenčiantiems dėl per didelio svorio siūloma daugybė būdų, kaip greitai ir veiksmingai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Tai ir skrandžio mažinimas reguliuojamąja juosta, ir epizodinis badavimas, ir griežtos dietos. Vis dėlto kiekvienas, kuriam pavyko sumažinti kūno apimtis, be visuotinai rekomenduojamų, gali pasiūlyti ir individualų metodą, padėjusį veiksmingai kovoti su svorio pertekliumi, rašo „Independent“.

Žinoma, galima kliautis kuo netikėčiausiais metodais, tačiau viena moteris ėmė ir įrodė tai, ką kiekvienas iš mūsų veikiausiai įtariame – kad norint numesti svorio, tereikia daugiau judėti ir mažiau bei kokybiškiau maitintis.

Niekas nesako, kad tai lengva, nors skamba ir labai paprastai.

Vieną dieną mokytoja Floridos valstijoje dirbančiai 25-erių metų Amber Barham užlipus ant svarstyklių, ekrane įsižiebė 125 kilogramų svorį rodantis skaičius. Gydytojas, tai pamatęs, pasiūlė apsvarstyti skrandžio apylankos operacijos galimybę.

Vis dėlto neseniai motina tapusi moteris nutarė nesivadovauti mediko patarimu ir pasiryžo pamėginti atsikratyti svorio savarankiškai.

Jokiais ypatingais metodais A. Barham nesusiviliojo – 45 kilogramų per 18 mėnesių ji neteko vien pakeitusi mitybos įpročius ir sportuodama.

Jau nuo 23-ejų metų A. Barham teko vartoti vaistus kraujospūdžiui mažinti, bet sveikata nesitaisė. Kai gydytojas kaip išeitį pasiūlė chirurginę operaciją, moteris tarsi atsipeikėjo ir susimąstė, ar drastiška procedūra – vienintelė jai likusi išeitis.

Nestabdomą svorio augimą lėmė sutrikusi skydliaukės veikla ir netinkamas mitybos racionas, kurio didžiąją dalį sudarė picos ir įvairūs saldumynai.

Taip buvo seniau. Dabar gi A. Barham šešiskart per savaitę sportuoja ir maitinasi tik namie ruoštu valgiu – jokio greitmaisčio nepripažįsta.

Praėjus 18 mėnesių nuo grandiozinės gyvenimo būdo pertvarkos, moteris jau svėrė 80 kilogramų.
Kadaise, kai buvo diagnozuota sutrikusi skydliaukė, A. Barham susitaikė su perspektyva visada kentėti dėl antsvorio.

„Niekada nebūčiau galėjusi pasakyti, kad neturiu antsvorio, be to, visą gyvenimą kovojau su skydliaukės keliamomis problemomis“, – sako moteris.

„Manau, kad nesveika skydliauke naudojausi kaip pasiteisinimu. Žinodama, kad jos veika sutrikusi, įtikėjau, kad visada turėsiu antsvorio. Dar būdama 23-ejų pradėjau vartoti vaistus kraujospūdžiui mažinti, o vėliau gydytojas pasiūlė skrandžio apylankos operaciją. Tada supratau, kad jis mano, jog negaliu numesti svorio. Turėjau įrodyti, kad klysta“, – pasakoja A. Barham.

Kaip ir daugelis nepersivalgančių tiek, kad pakenktų organizmui, asmenų, A. Barham laikosi santykio 80/20 taisyklės: 80 proc. jos raciono sudaro vien sveiki produktai, o 20 proc. – tie, kuriais leidžia sau kartkartėmis pasilepinti.

Laikantis šio paprasto principo pavyko pasiekti neįtikėtinus rezultatus.

„Dabar galiu įsigyti bet kurį patinkantį drabužį. Anksčiau to jokiu būdu negalėdavau. Be to, žinau, kad mano pavyzdys įkvepia kitus – juk jei pasiryžti, nieko nėra neįmanomo“, – mano A. Barham.
Būtent siekdama paskatinti kitus, A. Barham apie savo pažangą skelbia „Instagram“ paskyroje.
„Dabar jaučiuosi kaip niekad pasitinkit savimi“, – džiaugiasi moteris.

Matant teigiamus rezultatus, entuziazmas tik didėja. Užvis sunkiausia metant svorį – neprarasti motyvacijos kai svarstyklių rodomas skaičius nustoja mažėti. A. Barham pataria didelių tikslų siekti mažais žingsneliais – tada jie neatrodys tokie bauginantys.

„Sunkiausia, kai progresas sustoja. Pastebėjus, kad svarstyklės rodo tą patį ar net didesnį skaičių, tikrai gali nusvirti rankos ir užgesti bet koks ryžtas ir toliau laikytis tinkamų įpročių. Tikslai neturi būti dideli – iš pradžių reikia siekti kad ir mažų pokyčių. Pasukusi sveikos gyvensenos keliu svajojau kaip nors įveikti bent pusantro kilometro. Dabar jau nubėgu daugiau nei tris. Pradėti reikia pamažu“ – aiškina A. Barham.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)