Laidos vedėjų R. Kulvinskytės ir A. Unikausko teigimu, jei lėkštėje netvarka, rezultato nebus matyti ir užlipus ant svarstyklių.

„Mitybos biochemikas ir Jutos mitybos klinikos direktorius, daktaras Shawnas Talbottas teigia: „700 mokslinių tyrimų patvirtina, kad metant svorį sveika mityba yra reikšmingesnė rezultatams nei sportas.“ Laikydamasis tik sveikos mitybos (be sporto) per 15 savaičių žmogus galėtų atsikratyti 10 kilogramų, o tik sportuodamas – 2,5 kilogramų per 21 savaitę“, – kalba gyd. A. Unikauskas.

Jo teigimu, vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų riebalams deginti: visus gėrimus pakeisti paprastu vandeniu. Atsisakyti cukraus ir miltinių gaminių. Atsisakyti ar bent jau apriboti užkandžius.

Visgi tam, kad metant svorį kūnas taptų atletiškas, o savijauta būtų gera – reikalingas fizinis aktyvumas.

„Fizinio lavinimo mokslų daktarė ir profesorė Michele Olson teigia, kad svorį galima numesti tik suderinus mitybą, tačiau taip pat svarbu reguliariai maitintis. Tad mitybos ir sporto derinys yra labai svarbus“, – teigia A. Unikauskas.

Svoris greičiau krinta atliekant pratimus, kuriuose naudojamas kūno svoris. Tai gali būti jėgos pratimai: pritūpimai, prisitraukimai. Fizinis aktyvumas taip pat gerina bendrą savijautą, gerėja miego kokybė, sumažėja cholesterolio kiekis ir stresas.

„75-80 procentų įtakos gerai savijautai ir subalansuotam svoriui teikia mityba. Tačiau judėjimas yra galutinis veiksnys, optimizuojantis rezultatus. Žmogui, turinčiam normalų kūno svorį, nejaučiančiam medžiagų apykaitos sutrikimų, fizinis aktyvumas sumažina riziką susirgti įvairiomis lėtinėmis ligomis“, – sako A. Unikauskas.

Daugiau apie svarbiausias mitybos ir fizinio aktyvumo taisykles – vaizdo įraše.