Plaukų priežiūra prasideda nuo tinkamo jų plovimo. Grožio salono „Uff square“ atstovas E. Kulvičius DELFI tiesioginėje konferencijoje patarė pasirinkti vidutinę vandens temperatūrą. Netiesa, kad karštas vanduo plauna geriau.

Stilisto teigimu, geriausia rinktis drėkinantį šampūną.

„Kadangi mano modelis Gustė turi dažytus plaukus, jai parinkau drėkinantį šampūną ir kondicionierių dažytiems plaukams. Nedidelį kiekį šampūno pilkite ant delnų, patrinkite ir tik tada jį skirstykite ant plaukų. Jokiu būdu šampūno nepilkite tiesiai ant galvos. Pagrinde reikia nuplauti galvos odą, kuri daugiausiai ir riebaluojasi, todėl masažuojamais judesiais šampūną stenkitės įtrinti būtent ten“, - demonstruodamas, kaip tai atlikti, pasakojo E. Kukvičius.

Jo teigimu, jei plaukai labai riebaluojasi, to priežasčių derėtų ieškoti mityboje, gyvenimo būde, organizmo būklėje.

„Žinoma, jei plauką įpratinote prie kasdienio plovimo, natūralu, kad jis riebaluosis reguliariai dažnai. Tikrai rekomenduoju plaukus plauti ne kasdien, tačiau jei žmogus jaučiasi prastai, nereikia savęs kankinti. Yra keletas triukų, kaip tai suvaldyti. Yra liaudiška priemonė – į šampūną įlašinkite lašelį eukalipto aliejaus. Šią procedūrą darant ilgesnį laiką, šiek tiek susitvarko riebalinės liaukos“, - patarė pašnekovas.

Su šampūnu plaukus reikėtų plauti du kartus. Baigus šį ritualą jis turėtų būti toks švarus, kad kone „šiugždėtų“. Pasirinkti tinkamiausią šampūną jums visada padės jūsų kirpėjas ar plaukų stilistas, kuris vos prisilietęs pajus, ko jiems trūksta.

„Dauguma mūsų, sutikite, vaikštome jau dažytais plaukais. Todėl stebuklų su eko šampūnais nepasieksime. Jei plaukas dažytas, reikia rinktis atitinkamas priemones. Daugelis nerimauja dėl vienos šampūno ingrediento – vadinamojo SLS, kurio pagrindinė funkcija yra sukelti putojimą. Jei įmanoma, jo reikėtų vengti, tačiau tai padaryti bus labai sunku, nes jis dedamas visur“, - pastebėjo stilistas.

E. Kulvičius tikino, kad nėra tiek svarbu, jūs plaukus plaunate ryte ar vakare. Daug svarbiau yra nepadaryti labai dažnos klaidos.

„Ypač moterys išsiplovusios plaukus mėgsta juos susukti į didelį kuodą virš galvos. Tai labai kenkia plaukų galiukams, yra „ištempiamas“ keratinas, kitos jungiamosios medžiagos, todėl plaukas ilgainiui praranda savo elastingumą ir ima lūžinėti“, - perspėjo jis.

Priešingai nei mano daugelis, rankšluosčio reikia tik nusausinti plaukams, kad nuo jų nevarvėtų vanduo. Geriausia, pasirodo, plaukus džiovinti fenu.

„Tai ryškiausiai matyti „ant“ vyrų. Natūraliai plaukai džiūsta ilgai, ryte į lauką išeiname dar šiek tiek drėgnais plaukais, galvos oda. Tada tiek plaukai, tiek oda gauna vadinamąjį termošoką ir ima silpti. Pradėkite džiovinti fenu nuo šaknų iki galiukų, nekreipdami oro srovės į galvos paviršių. Laikykite džiovintuvą maždaug 10 centimetrų atstumu nuo galvos odos. Taip plaukai ir galvos oda bus apsaugoti nuo pažeidimų ar nudegimų. Džiovinimą pradėkite karštesniu oru, o fiksavimui užbaikite vėsesniu“, - patarė pašnekovas.

Plaukus fenu džiovinti reikėtų ir vasarą, pavyzdžiui, po maudynių ežere.

Kitas etapas – plaukų maitinimas kondicionieriumi.

„Jo taip pat nereikia daug. Kondicionierių tepkite ant plaukų galų, 10 centimetrų nuo šaknų plauką pamaitina pats organizmas. Plaukų nemazgokite it kojinių, elkitės su jais švelniai. Kaip sakiau, plaukai yra mūsų veidrodis, tai rūpinkitės jo priežiūra. Tai labai blogas įprotis, reikia švelnumo“, - patarė E. Kukvičius.

Pavasarį nusilpęs ne tik mūsų organizmas, bet ir plaukai. Pasirūpinkite, kad nestigtų būtinų vitaminų, mineralinių medžiagų.

„Dar vakar kalbėjau su viena kliente, kuriai niekaip nepavyksta sutvarkyti sausų plaukų galiukų. Tai – organizmo išsekimo požymis. Jau gruodžio mėnesį reikėtų pradėti gerti papildus, kad vasarą plaukai būtų sveiki. Aš rekomenduoju vartoti geležį su vitaminu C“, - patarė jis.

Edvardas Kulvičius

Kokosų aliejus be abejonių, šiuo metu visame pasaulyje yra viena populiariausių natūralių grožių priemonių naudojama odos ir plaukų grožiui. E. Kulvičius nėra toks pozityvus šiuo klausimu.

„Dar prieš keletą metų visiems rekomeduodavome darytis kokosų aliejaus kaukes. Tiesa yra tokia – didelės naudos nėra. Aliejus sustabdo drėgmę, jį sunku išplauti, tad toks poveikis gali tęstis ir kitą dieną. Plaukas nepasiima vandens, naudingųjų kondicionieriaus komponentų. Kai pas mane ateina žmogus ir sako, kokie prasti jo plaukai, pirmas patarimas – išsitirti kraują. Jei kraujo rodikliai atstatomi, plaukų būklė pagerėja jau po poros savaičių“, - teigė jis.

Visą vaizdo reportažą galite peržiūrėti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)