Pasak jų, mažieji vienas po kito pradėjo vemti, viduriuoti, sukilo aukšta temperatūra, atsirado stiprūs pilvo, kai kuriems ir sąnarių skausmai. Keliems iš jų Mažeikių ligoninėje nustatyta salmoneliozė, kitiems patarta išsitirti, kad būtų nustatyta tiksli diagnozė.

Masinis sirgimas, pasak tėvelių, prasidėjo balandžio 11 d. ir tęsėsi kitomis dienomis, tačiau „Pasakos“ vadovybė nesiėmė jokių priemonių, apie tai neinformavo sveikų vaikų tėvų. Lopšelis-darželis dirbo toliau ir tik balandžio 25 d. buvo uždarytas, kaip sakė direktorė ir auklėtojos, dezinfekcijai. Pasveikusių vaikų tėvai neskuba vesti į darželį, kol nepaaiškės tikroji padėtis ir nebus išspręstas klausimas dėl ligos sukėlėjų.

Labiausiai tėvelius neramina tai, kad neskelbiama jokia informacija, įstaigos vadovai tikina, jog nieko baisaus nėra, paimtuose mėginiuose salmonelės nerasta, nors mėginius paėmusių įstaigų specialistai teigia, kad rezultatai bus žinomi tik šios savaitės pabaigoje.

Kaip budas.lt teigė Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, pirmadienį (vakar) priimtas sprendimas lopšelyje-darželyje „Pasaka“ nutraukti ugdomąją veiklą, kad specialistai iš Šiaulių atliktų įstaigos patalpų dezinfekciją. Vedėjo teigimu, yra paimti mėginiai, laukiama jų rezultatų

„Masinio susirgimo nėra, sirgo trys vaikai, – tikino vedėjas. – Tarp darbuotojų sergančių nenustatyta, tik viena virėja yra salmonelės nešiotoja. Padėtis įstaigoje kontroliuojama.“