Atsisakyti šių įpročių pasiryžęs ir be jų dvejus metus praleidęs vyriškis pasidalijo mintimis apie patirtus pokyčius.

Niujorke gyvenantis ir dirbantis dizaineris Tobias van Schneider’is anksčiau neištverdavo nė dienos be kavos, o alkoholis, nors ir nedideliais kiekiais, taip pat buvo kasdienybė – jaunas vyras neatsisakydavo kokteilio ar vyno taurės.

Kitaip jis savo gyvenimo net neįsivaizdavo, tačiau kartą nutarė pabandyti šių įpročių visiškai atsisakyti ir iki šiandien be to gyvena jau 27 mėnesius. T. van Schneider’is tikina, kad gyvenimas per tą laiką neatpažįstamai pasikeitė, o permainas jis aprašo savo tinklaraštyje, kurį seka daugybė žmonių.

„Gana anksti pastebėjau, kad sumažėjo mano socialinis aktyvumas. Mane dažnai kviečia išgerti, tačiau į tai tenka atsakyti ne“, – dalijasi mintimis vyras.

📸 by @razsadeq

A post shared by Tobias van Schneider (@vanschneider) on Jul 30, 2016 at 9:48am PDT

Antras svarbus pokytis, anot jo – pinigai: jo išlaidos pastebimai sumažėjo. Tačiau dizaineris pripažino, kad anksčiau taurelės nevengė ir alkoholiniu kokteiliu pasivaišindavo kasdien, o Niujorke toks įprotis gana brangus.

Dar svarbesniu pokyčiu T. van Schneider’is laiko pagerėjusią miego kokybę, tai jis irgi sieja su tuo, kad atsisakė alkoholio.

Goood morning from Hong Kong! 👊🏻🔑 Where are you all from? Comment below (:

A post shared by Tobias van Schneider (@vanschneider) on Mar 4, 2016 at 3:16pm PST

„Tiesiog žymiai geriau miegu, o ryte atsikeliu kur kas energingesnis“, – rašo dizaineris.

Kartu su alkoholiu Tobias iš savo raciono išmetė ir kavą ir dėl to, kaip jis rašo, jaučiasi labiau atsipalaidavęs, mažiau stresuoja, pradingo nerimo jausmas, pagerėjo virškinimas.

Plačiau apie jo patirtis galite paskaityti jo tinklaraštyje čia.