Iš kur atsirado šis milžiniškas domėjimasis ciberžole? Daugybę metų holistinę mediciną praktikuojantieji negailėjo pagyrų ciberžolei dėl priešuždegiminių savybių, kuriomis ji pasižymi, rašo womenshealthmag.com.

Šio augalo esmė – aktyvioji medžiaga kurkuminas. Tyrimai rodo, kad šis junginys neutralizuoja daugybę molekulių, siejamų su medžiagų apykaitos ligomis, pavyzdžiui, nutukimu.

Kadangi pastaruoju metu vis labiau akcentuojamas ryšys tarp uždegimo ir nutukimo, ciberžolė iš tikrųjų ima panašėti į magišką būdą su lieknėjimu susijusiems sunkumams spręsti.

Deja, tenka pripažinti akivaizdų faktą: oficialių tokią versiją patvirtinančių mokslinių duomenų tiesiog nėra.

„Visi moksliniai tyrimai, atlikti siekiant nustatyti ryšį tarp kurkumino ir svorio metimo, daryti su žiurkėmis, o ne su žmonėmis, – patvirtino mitybos specialistė Alissa Rumsey. – Nors kai kurie tyrimai rodo, kad papildžius mitybos racioną ciberžole galima šiek tiek labiau kontroliuoti uždegimą, ciberžolės kiekis, vartotas tyrimo metu, tikrai didelis, daug didesnis nei tas, kurį kasdien galima gauti iš gėrimų ir maisto.“

„Nors buvo atlikta tyrimų ir su realiais, gyvais žmonėmis, siekiant išsiaiškinti, kokia yra kurkumino sudėtyje esančio antioksidanto kilmė, o tyrimo rezultatai buvo teigiami, mes nežinome, ar ciberžolė kaip antioksidantas gali padėti tiems, kurie nori sulieknėti ar kontroliuoti svorį“, – tęsė A. Rumsey.

Vis tik A. Rumsey pripažįsta, kad ciberžolė potencialiai gali padėti atsikratyti nepageidaujamų kilogramų kitais būdais. Ji rekomenduoja naudoti ciberžolę maisto skoniui gerinti vietoje cukraus ar druskos ir tokiu būdu paįvairinti vartojamą maistą. Maža to, pagerinus maisto skonį jis jums ne taip greitai pabos, todėl didėja tikimybė suformuoti sveikesnės mitybos įpročius.

Deja, vartojant ciberžolę būtų klaidinga manyti, kad šis prieskonis padės sumažinti svorį, tačiau tai tikrai gali nutikti, jei atsisakytumėte gaiviųjų gėrimų ir bandelių. Vis tik apjungę ciberžolės vartojimą su sveikesne mityba, reguliaria mankšta ir streso valdymu neabejotinai galite tikėtis puikių rezultatų. Svarbiausia neviršyti normos ir per parą suvartoti ne daugiau dviejų arbatinių šaukštelių ciberžolės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)