Leidinyje „Lietuvos sveikata“ straipsnio autorė Deimantė Gruodė rašo: „Savo ruožtu Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A.Širinskienė pateikė intriguojančios informacijos, kuri posėdyje dalyvavusį Santariškių klinikų direktorių plėtrai Justiną Ivašką išmušė iš vėžių.

„Kur pernai gegužės mėnesį leidosi sraigtasparnis, kuris - žiniasklaidoje aprašyta – nutūpė naujoje aikštelėje?“, - kolegas nustebino A.Širinskienė, garsiai pacituodama straipsnio dalį, kurioje darbuotojai kalba apie „ką tik įrengtą naują aikštelę“.

Straipsnyje tęsiama, kad „A.Širinskienei užkliuvo nežinia kur „pasimetę“ pinigai, kurie, remiantis jos turimais šaltiniais, buvo panaudoti būtent sraigtasparnio aikštelei įrengti.

„Vadinasi, už milijoną septynis šimtus tūkstančių jūs nieko nestatėte, negirdėjote ir neatsimenate? Man kyla klausimų. Bijau, kad mes paskelbsime visuotinę paiešką ir pasikviesime kai kurias tarnybas“, - piktinosi A.Širinskienė. Komiteto pirmininkė nepanoro įvardyti tikslaus šaltinio, kuriame nurodyta konkreti pinigų suma, skirta aikštelei įrengti. Tepasakė: „Niekas nepateikė jokios informacijos, tad aš moku „guglinti“ ir susiradau tą ataskaitą oficialiuose valstybės tinklapiuose.“ Visą tekstą galite paskaityti čia.

Pinigų negavo, tad ir negalėjo panaudoti

VUL Santariškių klinikų direktorius plėtrai Justinas Ivaška DELFI sako, kad iš tiesų prieš keletą dienų vykusiame Seimo sveikatos reikalų komiteto posėdyje sulaukė kaltinimo dėl neva netinkamai panaudotų 1,7 mln. litų, skirtų sraigtasparnio aikštelės įrengimui šalia VUL Santariškių klinikų. Posėdyje gerb.A. Širinskienė taip pat paminėjo, jog kreipsis į atitinkamas institucijas.

Jis pabrėžė, kad anot Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės, ji vadovavosi viešai prieinama valstybės institucijų informacija. Deja, gerbiama A.Širinskienė neįvardino konkretaus šaltinio. Informaciją apie lėšas, neva skirtas sraigtasparnio aikštelės įrengimui VUL Santariškių klinikose, posėdžio metu J.Ivaška išgirdo pirmą kartą, todėl VUL Santariškių klinikos kategoriškai neigia paskleistą šmeižiančią informaciją.

„Mes vadovaujamės Regioninės plėtros departamento prie Vidaus reikalų ministerijos oficialiai pateikta ataskaita dėl Vilniaus regiono plėtros plano 2007-2013 priemonių plano įgyvendinimo (nuorodą į ataskaitą galite rasti čia), kurioje VUL Santariškių klinikoms nebuvo skirta lėšų sraigtasparnio aikštelės įrengimui, tad jos ir negalėjo būti panaudotos. Deja, nežinome, kokia iš tiesų informacija vadovavosi komiteto pirmininkė A.Širinskienė. Galime tik pakartoti, kad lėšos sraigtasparnių aikštelės įrengimui iki šiol nėra skirtos, todėl Santariškių klinikų teritorijoje kol kas nėra sraigtasparniams leistis skirtos ir įteisintos aikštelės, jie leidžiasi į automobilių aikštelę arba transporto žiede. Nuoširdžiai tikimės, jog ateityje faktai bus kruopščiai tikrinami prieš juos pateikiant“, - sakė J.Ivaška.

Klinikų teigimu, tokie tiesos neatitinkantys faktai menkina tiek Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų – konkrečiu atveju VUL Santariškių klinikų – veiklos garbingumą, tiek verčia abejoti kai kurių žiniasklaidos priemonių patikimumu. Klinikos reikalauja oficialaus ir viešo atsiprašymo už šmeižiančios informacijos pateikimą, neatitinkantį tikrovės.

Komitetas – ne detektyvų biuras

DELFI susisiekus su Sveikatos reikalų komiteto pirmininke, ji patvirtino, kad po komiteto posėdžio nuspręsta dėl neaiškių aplinkybių kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą.

„Situacija yra tokia, kai kurios ankstesnės publikacijos rodo, kad aikštelė yra. Jei pagooglintumėte, matytumėte, kad 2016 m. yra pranešimai žiniasklaidoje, kad sraigtasparnis leidosi naujoje aikštelėje. Tie dokumentai, kuriuos aš turiu, rodo, kad buvo skirtos lėšos. Santariškių atstovas mūsų posėdyje nesugebėjo atsakyti, nes buvo atsiųstas žmogus, kuris komentavo tik tą laikotarpį, kuriuo jis dirba. Jis negebėjo atsakyti į ankstesnio laikotarpio klausimus. Kadangi informacija yra prieštaringa, o Sveikatos reikalų komitetas nėra detektyvų biuras, priėmėme sprendimą kreiptis į tarnybas, kurios yra pajėgios nustatyti“, - telefonu teigė A. Širinskienė.

Pašnekovės perklausus, ar jai žinomas skundas, kuriame Santariškių klinikos gina savo reputaciją ir kelia hipotezę, kad A. Širinskienė posėdyje naudojosi ne naujausia ataskaita, o Vilniaus regiono plėtros plano 2007-2013 m. priemonių sąrašu, kurio galutinėje redakcijoje minėti 1,7 mln. litų dingo – pirmininkė pakartojo, kad tai aiškinsis atitinkamos tarnybos.

„Jie mums pasakojo, kad kaip ir buvo statyta kažkokia aikštelė, sakydami, kad tai – automobilių stovėjimo aikštelė. Ten yra prieštaraujančios informacijos, tada kyla ginčas. Tikrai nesiekiu nieko įrodinėti, komitetui yra svarbu išsiaiškinti objektyvią tiesą, o ją pajėgios nustatyti tik specialiosios tarnybos <...> – FNTT“, - reziumavo parlamentarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (455)