Tačiau kaip joms tai pavyksta? Savo naujoje knygoje chirurgas atskleidžia prancūzų paslaptis, kaip nepasenti. Arba bent jau senti lėčiau.

1. Valgykite daugiau česnako

Gardusis, nors ir bučiniams nepalankus, česnakas pasižymi daugybe teigiamų savybių, kurios padeda gyventi ilgiau. Prancūzės jį mėgsta ir tam yra gera priežastis: česnakuose yra gausu antioksidantų, kurie lėtina senėjimą. Geriausia česnaką valgyti termiškai neapdorotą, kad būtų išsaugomos visos jo maistinės medžiagos.

2. Vartokite mažiau alkoholio, tačiau juo mėgaukitės

Alkoholis trumpina gyvenimą ir sendina, sako M. Cymesas.

3. Išsivalykite šaldytuvą

M. Cymesas pabrėžia, kad labai svarbu du kartus per mėnesį valyti šaldytuvą. Priešingai nei paprastai manoma, mikrobai išgyvena šaltoje aplinkoje, o tai, kas yra jūsų šaldytuve, galiausiai pateks į jūsų kūną.

M. Cymesas rekomenduoja valyti šaldytuvą kempine ir baltojo vyno actu, o vėliau nusausinti šluoste.

4. Labai rimtai žiūrėkite į vakarienę.

Būdamas tikras prancūzas M. Cymesas griežtai pasisako prieš daugelio taip mėgiamą vakarienę priešais televizorių. Jo teigimu, žiūrėdami televiziją esame linkę valgyti greičiau, kas reiškia, kad prasčiau sukramtoje maistą ir nesuvokiame, kada pasisotiname. O tai reiškia, kad suvalgome per daug maisto.

Jis ragina žmones sėdėti prie stalo ir sąmoningai valgyti, kad nepersivalgytume.

5. Investuokite į gerus akinius nuo saulės

Ir ne tam, kad „kietai“ atrodytumėte, bet tam, kad gerai apsaugotume nuo saulės savo akis ir odą aplink jas. Jis pataria rinktis akinius plačiais rėmeliais, kad šie gerai dengtų akių zoną. Taip pat jis primygtinai ragina rinktis trečios ar net ketvirtos apsaugos klasės akinius, kurie rekomenduojami slidinėjant kalnuose.

6. Mankštinkitės baseine

Didelio intensyvumo mankšta neigiamai veikia sąnarius, todėl M. Cymesas siūlo mankštintis vandenyje. Jam asmeniškai patinka dviračio minimas vandenyje. Dėl fizinio aktyvumo po vandeniu širdies ritmas yra lėtesnis ir žmogus gali stipriau minti pedalus. Tad reikia mažiau pastangų, tačiau raumenys dirba smarkiau.

7. Rūpinkitės savo iškirpte

Moters krūtinės ir iškirptės zonoje yra mažiau riebalinių liaukų nei kitose kūno vietose, todėl jos greičiau susiraukšlėja. Todėl būtina šia zona ypatingai rūpintis ir drėkinti, šveisti bei saugoti nuo saulės kaip ir veidą.

8. Keiskite pagalvę

Retas kuris mūsų dažnai keičia pagalvę. Tačiau senos ir „pavargusios“ pagalvės miego metu prastai palaiko galvą, todėl gali imti skaudėti kaklą.

M. Cymesas siūlo rinktis storą pagalvę, jei mėgstate miegoti ant šono, tvirtą, jei miegate ant nugaros, ir ploną, jei miegate ant pilvo.

9. Nustokite jaustis kaltos dėl to, kad nesate tobuli

Dauguma žmonės save graužia, kad „neturi visko“. Tačiau M. Cymesas mano, kad tobulybės siekimas galiausiai prives prie žlugimo.

Jis pabrėžia tris dalykus: niekas nėra tobulas, kuo nors išsiskirdami tampate įdomūs ir pasaulis yra sudėtingesnis, nei tik blogas ir geras.

„Jeigu norite gyventi ilgiau, pradėkite gyventi!“ – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)