Veikiausiai ne kartą žaliosiose miesto erdvėse matėte tarp medžių ištemptą nailoninę juostą, ant kurios it cirko gimnastai savo sugebėjimus mėgina skirtingi žmonės. Vieni basomis, kiti – prisilaikydami šiaurietiško ėjimo lazdomis, treti – it gimę ant lyno, be baimės žengia pirmyn.

„Po pirmos treniruotės jau turėtumėte sugebėti žengti 5 žingsnius į priekį“, - DELFI žada asmeninis treneris Tadas Pocius. Vaikščiojimu lynu jis susižavėjo prieš porą metų, kai ėmė intensyviau domėtis snieglenčių sportu, kur pusiausvyros išlaikymas – viena esminių savybių.

Einant lynu dirba kone visi kūno raumenys. Kuo lynas laisvesnis, tuo, tiesą sakant, sunkiau.

„Iš pradžių, patikėkite, ir man buvo sunku. Augant profesionalumo lygiui galima eksperimentuoti, atlaisvinti, patempti, virvę iškelti didesniame aukštyje“, - patarė T. Pocius.

Šiam užsiėmimui reikia vos dviejų dalykų – tai specialios juostos bei įtempimo mechanizmo. Visa tai puikiai telpa kuprinėje, tad pamėgę vaikščiojimą virve galite su juo nesiskirti, kad ir kur vyktumėte.

„Kūno judesių, minčių balansas reikalingas bet kurioje sporto šakoje. Be to, virvės ištempimas – tai dar viena proga ištrūkti į gamtą, pasportuoti, o dabar, esant tokiems puikiems orams, būtų gėda tūnoti namie“, - motyvavo treneris.

Jo teigimu, šio sporto naujokams reikia žinoti vos keletą taisyklių. Pirmiausia, žengiant žiūrėti prieš save, o ne po kojomis. Antra, praradus pusiausvyrą – ne šokti žemėn, o gražiai, ramiai nulipti. Taip išvengsite traumų.

„Be to, turėkite omenyje, kad vaikščiojimą juosta galima papildyti įvairiausiais pratimais su savo kūnu. Tai ir prisitraukimai, darbas su tricepsais ar net pritūpimai – viskas jūsų vaizduotės galioje“, - tikino treneris.

Galiausiai, gal po kelių treniruočių ir jums taip pavyks?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)