Skrandžio skausmų kankinamas V. Marsonas iš Dorseto šio mėnesio pradžioje buvo skubiai nuvežtas į ligoninę, tiesiai į reanimacijos skyrių. Siekiant išsiaiškinti problemą, senoliui buvo atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas.

Daktaras Sanjaya Wijeyekoonas pasakoja: „Man buvo pranešta, kad į reanimaciją atvežtas beveik šimto metų ponas su žarnyno nepraeinamumo požymiais“.

Tačiau kai medikai atliko tolimesnius tyrimus, paaiškėjo, kad žarnyną užspaudė piktybinis auglys. Konsultuojantis chirurgas S. Wijeyekoonas patvirtino diagnozę garbaus amžiaus pacientui, kuriam buvo palikta teisė rinktis.

Pensininkas pasakoja: „Jie davė man tris variantus, pirmasis – imtis veiksmų prieš blokavimą, tačiau tai buvo susiję su rizika, o paskutinis buvo toks, kad galiu tiesiog mirti. Neįsivaizdavau, kodėl turėčiau nenorėti gyventi šiek tiek ilgiau“.

Medikai nusprendė operuoti senolį tą patį vakarą, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai jis buvo atvežtas į ligoninę. Gegužės 8 dieną atlikta operacija praėjo itin sėkmingai ir medikai mano, kad tuščią medicinos kortelę turintis V. Marstonas greičiausiai yra vyriausio amžiaus pacientas pasaulyje, kuriam pavyko įveikti vėžį.

S. Wijeyekoonas pavadino šį atvejį „įkvepiančiu“. Gydytojas sako: „Operacija buvo labai sėkminga. Ponas Marstonas po to nepaprastai greitai atsigavo. Manau, ponas Marstonas yra išskirtinis dėl savo amžiaus ir kaip greitai jam pavyko tai įveikti. Pono Marstono istorija neabejotinai suteikia įkvėpimo daugeliui pacientų, mat yra daug aštuntą ar devintą dešimtį skaičiuojančių asmenų, kurie mano esantys per seni ar galbūt per silpni, kad atlaikytų operaciją“.

Naują impulsą gyventi gavęs garbaus amžiaus pacientas negaili pagyrų Karališkosios Bornmuto ligoninės personalui. „Dabar, kai žinau, kad jo nebėra, galvoju, kiek laiko dar galėsiu visu tuo džiaugtis. Aš myliu savo gyvenimą“, – samprotavo V. Marstonas. Jis pridūrė, kad aktyviu išlikti jam padeda mobilus skuteris, kuriuo senoliui labai patinka važinėti po miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)