Kuodelius mėgsta nešioti Jennifer Lawrence, Jennifer Lopez ir Zendaya, tačiau su tokia šukuosena buvo pastebėti ir garsiausi Holivudo vyrai, pavyzdžiui, Leonardo DiCaprio, Chrisas Hemsworthas ir Jaredas Leto, rašo yahoo.com.

„Dabar Holivude galite pamatyti tokius aktorius kaip Leonardo DiCaprio, Chrisas Hemsworthas... Netgi Davidas Beckhamas buvo tokį susisukęs, nes tai labai madinga“, - laidai „Good Morning America“ sakė „Yahoo Style“ vyriausioji redaktorė Joe Zee.

Tačiau dermatologai pažymi, kad tokios šukuosenos gali paskatinti plaukų slinkimą.

„Ilgalaikis traukimas ar įtempimas gali išrauti plauką ir galiausiai palikti nuolatinius randus, kuriuos mes vadiname trakcine alopecija“, - sakė Niujorke dirbanti dermatologė, daktarė Doris Day.

Trakcinė alopecija išsivysto tuomet, kai dėl pernelyg dažno ir stipraus plaukų įtempimo surandėja plaukų folikulai. Tokie plaukų pažeidimai gali būti permanentiniai.

„Kai tik folikulas surandėja, plaukas prarandamas amžiams ir tai reiškia, kad jis nebeataugs“, - sakė ji.

Taigi, ar yra būdų nešioti kuodelį, nerizikuojant visais galvos plaukais?

Plaukų stilistė Christine Thompson iš „Spoke & Weal“ salono Kalifornijoje sakė, kad nebūtina visiškai atsisakyti kuodo.

„Galite susikurti visiškai tą patį įvaizdį, sulaižę plaukus atgal“, - sakė ji.

Be to, kad reikėtų vengti sukti kuodą kaskart toje pačioje vietoje, Ch. Thompson nurodo dar du dalykus, kurių nereikėtų daryti, renkantis šią šukuoseną.

„Venkite sukti kuodą iš šlapių ar drėgnų plaukų ir pasistenkite neįtempti plaukų, kai rišite juos gumele“, - patarė stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)