Paklaustas, kada spėjo, 76-erių dvasininkas sakė, kad pasivažinėjimams buvo palanki ir žiema. „Pirmą kartą šiemet ant dviračio sėdau sausio 8 dieną, nes tam buvo tinkamas oras, o ir vėliau pasitaikydavo šiltesnių dienų“, – sakė dvasininkas.

Per praėjusius metus dviračiu nuvažiuota net 4 tūkst. kilometrų, neretai sustojant pasigrožėti Lietuvos vaizdais, o jų nuotraukomis pasidalijant savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Kaip rašė DELFI, pradėjęs kunigauti arkivysk. S. Tamkevičius po parapijas važinėjo mopedu. Kai subyrėjo – įsigijo motociklą .

Ant dviračio pirmą kartą atsisėdo 1953 m., besimokydamas dešimtoje klasėje. „Kasdien važiuodavau 8 km. į vieną pusę ir atgal. Kai turiu laiko ant dviračio praleidžiu 1-1,5 val. Tai pats geriausias poilsis po darbo“, – įsitikinęs arkivyskupas.

Pagal Bažnyčios kanonus, sulaukęs 75-erių metų amžiaus jis įteikė Šventajam Sostui atsistatydinimo raštą, tačiau popiežiaus Pranciškaus buvo paliktas arkivyskupo pareigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)