„Ar jūros druska tinkama vartoti maistui? O joduota druska tinkama tik šaltiems patiekalams ar ją galima berti ir į sriubas, ant kepsnių?“ – domisi LRT Radijo klausytojas.

Gydytoja dietologė J. Dobrovolskienė tikina, kad jau vien pavadinimu „druska“ pasakoma visa esmė ir visai nesvarbu, kaip ji išgauta.

„Druska skirta maistui gardinti, todėl bet kokios rūšies druska yra apytiksliai tokios pačios cheminės sudėties, ir vienai ar kitai druskai suteikti stebuklingų gydančių savybių būtų neteisinga“, – sako J. Dobrovolskienė.

Vis dėlto pašnekovė sutinka, kad joduotą druską dėl jos sudėties iš tikrųjų reikia labiau saugoti nuo saulės spindulių, ilgai nelaikyti atviruose induose. „Ji pritaikyta sūdyti čia ir dabar“, – pastebi gydytoja.

Mitybos specialistė primena, kad druską vartoti reikia saikingai. „Rekomenduotina druskos dozė dienai – iki 6 gramų. Tai yra nepilnas, gerokai nubrauktas arbatinis šaukštelis“, – nurodo J. Dobrovolskienė. 

Pašnekovė taip pat pastebi, kad joduotą druską naudojant marinatuose ar tirpaluose jodo poveikis organizmui sumenksta, nes nukenčia jo aktyvumas.