Gydytoja ir žurnalistė Irena Pivoriūnienė sako, kad netradicinė medicina yra „pavojingi bandymai“, kurie žmones gali pražudyti.

„Galima žaisti su visais tais dalykais, netradicine medicina, jeigu nebūtų tiek daug per vėlai diagnozuojamų labai sunkių ligų. Lietuvoje apie 60 proc. visų onkologinių susirgimų yra diagnozuojama per vėlai, 3-4 stadijoje. Čia yra faktas – Onkologijos instituto statistika. Tai rodo, kad žmonės sunegalavę kreipiasi į savo mediką per vėlai“, - „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ sakė I. Pivoriūnienė.

Pasak jos, šiuolaikinė medicina turi įvairiausių nuostabių dalykų, pavyzdžiui vėžio testų – iš kraujo gali sužinoti, ar tau gresia ši liga, ar ne.

„Yra puikių programų, kurios yra neįgyvendintos, tad milijonai pinigų lieka kasmet – krūties vėžys, gimdos kaklelio, prostatos vėžys, storosios žarnos vėžys – vien dėl to, kad žmogus sunegalavęs kažką bandė daryti pats“, - pasakoja gydytoja.

„Po to, kai jis jau su gydytoju pabendravo ir jei jis pasakė, kad tikrai rimta liga negresia, aš nieko prieš tokius dalykus (netradicinę mediciną – red.). Aš jų neneigiu. Mano mokytojas yra sakęs: jeigu aš negaliu padėti, tegu padeda bet kas. Yra gal kažkokių dalykų“, - priduria ji.

Pasak I. Pivoriūnienės, konfrontacija tarp tradicinės ir netradicinės medicinos nereikalinga, tačiau gydant netradiciniu būdu esą negalima imti pinigų už išskirtinius savo sugebėjimus.

„Reikia nueiti pas savo gydytoją. Jokiu būdu negalima sunegalavus eiti ieškoti pagalbos kažkur. (...) Puikiai žinome pasaulyje žymių žmonių, kurių netekome vien dėl to, kad jie pasiryžo gydytis netradiciniais būdais“, - tvirtina I. Pivoriūnienė.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą klausykite čia.