Šį kartą kolekcija neskirstoma tik į vakarinę ar laisvalaikio, dauguma struktūriško dizaino modelių tinka tiek dienos, tiek vakaro įvaizdžiams. Tai klasikinės elegancijos ir šiuolaikinio stiliaus dermė, suteikianti galimybę įvairiai derinti drabužius, pritaikant juos skirtingoms progoms. Pasak dizainerės, kolekcijos stilių galim apibrėžti kaip modernią miesto eleganciją, jos modeliai yra universalūs, lengvai pritaikomi prie kasdienio gyvenimo ar ypatingų renginių.

„Kolekcijos kūryba prasidėjo nuo pirmai pavasario pusei skirtų drabužių ir susižavėjimo natūralia oda bei jos ypatinga siuvimo technologija. Dizainai natūraliai kito, sutelkiant dėmesį į audinių ir odos stiprumą, pritaikomumą. Modeliai skirti pavasario ir vasaros sezonui, juos kūriau atsižvelgdama į Lietuvos klimatą, kur pavasaris gali būti vėsus ir vėjuotas. Rinkausi ne tik natūralią odą, bet ir natūralią kostiuminę vilną, šilko atlasą, standų viskozės trikotažą. Drabužiai dekoruoti vardinėmis tamsinto nikelio metalinėmis sagomis, taip pat apdailai naudotos odinės detalės su mados namų logotipo įspaudu“, – pasakoja dizainerė.

Airidos Skrickienės nauja kolekcija pavasaris/vasara 2024

2024 metų „Airida Skrick“ kolekcijoje vyrauja dvi kontrastingos spalvos – juoda ir raudona. Juoda pasirinkta kaip klasikos ir minimalizmo simbolis, o raudona skirta norintiems labiau išreikšti savitumą, atrodyti drąsiau. Vyriškos formos ir aprangos detalės tampa pasitikėjimo savimi išraiška, jas pasirinkus įvaizdžiui galima suteikti daugiau drąsos. Derinamos ne tik kontrastingos spalvos, bet ir stiliai – kolekcijoje susijungia glamūras ir laisvalaikio mada. Šį derinį dizainerė pasirinko sąmoningai, siekdama atskleisti šiuolaikinės moters įvairiapusiškumą ir dinamiškumą. „Norėjau sukurti universalių drabužių garderobą, kuris lengvai tiktų kasdieniam miesto gyvenimui su modernesniais kirpimais, bet kartu drabužius būtų galima pritaikyti ir išskirtinėms progoms – tokiems parinkti klasikiniai kirpimai“, – apie kolekcijos universalumą pasakoja kūrėja.

Airidos Skrickienės nauja kolekcija pavasaris/vasara 2024

Beveik visus kolekcijos gaminius galima derinti vienus su kitais. Odinius drabužius dizainerė siūlo derinti su kostiuminiais ar atlaso rūbais. Tiek pirštinėmis, tiek kaklaraiščiais galima papildyti ir dienos, ir vakaro įvaizdžius. Ilgos natūralios odos ilgos pirštinės – vienas esminių kolekcijos akcentų, jos mūvimos prie kokteilinių suknelių, atlaso ansamblių, beisbolininkų stiliaus švarko, marškinių ar nuo... iki... odinių įvaizdžių.

Iš naujosios kolekcijos dizainerė išskiria ilgą odinį paltą platinta pečių linija, kurį galima vilkėti tiek laisvą, tiek standžiai suveržtą odiniu diržu. Odiniai beisbolininkų stiliaus švarkeliai ir marškiniai gali būti dėvimi kaip viršutiniai drabužiai, tinkami vilkėti šaltesnėmis dienomis, nes yra pašiltinti. Ant pamušalo, siekiant išskirtinumo, rankomis išsiuvinėtas mados namų logotipas. Beje, šie drabužiai priskiriami unisekso kategorijai, tad juos rinktis gali ir moterys, ir vyrai.

Ypatingai atrodo maksi ilgio juoda suknelė atvira nugara, pasiūta iš juodais žvilgiais žvyneliais siuvinėto audinio. Pasak dizainerės, ši vakarinė suknelė primena šlapius žuvies žvynus arba gyvatės odą. Dramatiškumo suteikiantį gobtuvą galima nusegti, taip pakeičiant suknelės siluetą. Blizgi vakarinė suknelė – vienetinis kūrinys.

Airidos Skrickienės nauja kolekcija pavasaris/vasara 2024

Naujo sezono karaliene tituluojama raudona spalva parinkta klasikiniam kelnių kostiumui. Švarkas dvieiliu užsegimu ir klasikinio silueto plačios kelnės pasiūti iš šiltesnės vilnos. Abu drabužiai gali būti vilkimi kartu arba derinami atskirai. Kitas modernią klasiką atspindintis derinys pasiūtas iš juodo atlaso, jį sudaro keturios dalys: lietpaltis platinta pečių linija, „oversized“ švarkas, kelnės ir palaidinė.

Airidos Skrickienės nauja kolekcija pavasaris/vasara 2024

Kolekcijos kelnės ir sijonai šį sezoną siūlomi ypatingai žemintu juosmeniu. Tačiau kolekcija papildyta aukštinto juosmens juosmenėliais, kuriuos galima derinti su kelnėmis ir sijonais, taip sukuriant aukštinto liemens įspūdį. Šie juosmenėliai gali būti dėvimi ant kelnių ar sijono arba juos užkišus už kelnių ir sijono liemens. Taip pat juosmenėlis gali būti dėvimas kaip atskira detalė ant suknelės ar marškinių.

Išskirtinis kolekcijos drabužis – transformuojami marškiniai. Tai polo marškinėliai-suknelė, kurių apačioje užtrauktuku prisegamas šilko atlaso sijonas. Šį prisegus marškinėliai tampa ilga suknele. Sijoną nusegus, marškinėliai gali būti derinami prie kito sijono arba kelnių. Jų apykaklėje įsiūtos specialios kilpos, prie kurių nedideliais karabinais galima prisegti tamsinto nikelio metalinę grandinėlę, o ją nusegus, rišti kaklaraištį. Tai labai universalus kūrinys.

Naujoji kolekcija leidžia kiekvienai išreikšti save skirtingais būdais – ar pasirinkus subtilesnius įvaizdžius, klasiką, ar pažabojant ekstravaganciją.

Modelis: Jovita Misevičiūtė @jovita_miseviciute
Fotografas: Vaidas Jokubauskas @vaidas_jokubauskas @jokubauskasv
Video: Griman @griman.lt
Stilius: Ula Kotryna@ulakotryna
Makiažas ir šukuosenos: Rosita Di @Rositadi

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)