Penktadienį L. Biagiotti dukra ir ilgametė jos partnerė Lavinia Biagiotti paskelbė apie mados kūrėjos netektį. Pranešama, kad 73-ejų dizainerės gyvybė užgeso po širdies smūgio.

L. Biagiotti buvo viena pirmųjų pasaulinę rinką užkariavusių Italijos dizainerių. Ji buvo žinoma dėl savo kurtų negriežto, laisvo silueto drabužių ir prabangių megztų rūbų, dėl kurių buvo praminta „kašmyro karaliene“.

L. Biagiotti drabužiū kūrimo pagrindų ėmėsi praėjusio šimtmečio septintajame dešimtmetyje. Per kelias dešimtis metų ji prasiskynė kelią į garsių mados kūrėjų istoriją.
Lauros Biagiotti kolekcijos pristatymas Milano mados savaitės metu

1988-aisiais ji tapo pirmąja italų dizainere, savo kūrybos šilkines ir kašmyro sukneles pristačiusi Kinijos rinkai. Po kelių metų jai buvo atverti ir Kremliaus vartai – L. Biagiotti buvo pirmoji, surengusi madų šou Maskvoje.

Pradėjusi dabinti išskirtinai tik moteris, ilgainiui L. Biagiotti atidavė duoklę ir vyrams. Tarp dizainerės darbų – ir plius dydžio moterims skirta drabužių linija „Laura Piu“, taip pat vaikams skirta linija „Biagiotti Junior“.

Mados namai rinkai pristatė ir aksesuarus: akinius nuo saulės, laikrodžius.

L. Biagiotti vardo prekės ženklas buvo puikiai pažįstamas ne tik mados žinovams – citrusiniais vaisiaisir gaivia baltų gėlių puokšte dvelkiantis „Laura Biagotti“ mados namų kvapas „Roma“ buvo graibstomas ir Lietuvoje.

1943-aisiais gimusi L. Biagiotti troško tapti archeologe, tačiau likimas ją nubloškė mados industrijos link.

L. Biagiotti kolekcijos pristatymas Milane:

Savo pirminio troškimo ji išsižadėjo nusprendusi padėti motinai vystyti suknelių verslą. Lauros motina, Delia Biagiotti, 1964-aisiais kūrė uniformas Italijos oro linijų bendrovei „Alitalia“.

Verslo subtilybių L. Biagiotti mokėsi ne tik Italijoje – dažna viešnia ji buvo ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pirmuosius pamatus mados pasaulyje ji padėjo bendradarbiaudama su žinomais mados dizaineriais Emilio Schubertu ir Roberto Capucci, o 1972-aisiais pristatė pirmąją savo kolekciją Florencijos mieste.

„Sprendimas tapti dizaineriu – tai lyg amžinoji priesaika. Tai tampa tavo religija visam gyvenimui“, – dar 1987-aisiais „The Associated Press“ sakė L. Biagiotti.

Dizainerė visada didžiavosi savo kilme ir gimtąja Italija. Metų metus mados kūrėja vilkėjo jos vizitine kortele tapusį kašmyro šalį, margintą žalia, balta ir raudona spalvomis – tokiomis pat, kokios puošia Italijos vėliavą.

„Tikiu, kad tikruoju mūsų šalies pasididžiavimu ir aukso luitu galima vadinti „Pagamina Italijoje“ etiketę“, – 2011 m. išdidžiai tarė mados kūrėja.

L. Biagiotti gyveno XI amžiaus restauruotoje pilyje Romos pašonėje. Pilį ilgus metus ji laikė ne tik savo namais, bet ir darbo vieta – čia buvo įrengta „House of Biagiotti“ mados namų būstinė.

Savo vardo prekės ženklą italų dizainerė valdė kartu su dukra Lavinia. Moteris siejo ne tik motinos ir dukters ryšys, bet ir pagarba bei supratimu paremta partnerystė.
Lauros Biagiotti kolekcijos pristatymas Milano mados savaitės metu
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)