Dar 2014 metais paskelbtame konkurse galėjo dalyvauti visų NATO narių baldų gamintojai. Konkurencija buvo milžiniška, nes dalyvavo žinomiausi pasaulio baldų gamintojai, o reikalavimai baldams buvo keliami aukščiausio lygio, rašoma pranešime spaudai.

„Šiuolaikinis lietuviškų baldų dizainas yra tikrai aukšto lygio, turi stilistinį identitetą ir gali sėkmingai konkuruoti pasaulyje ne tik kokybe, bet ir dizainu“, – sako konkursą laimėjusios baldų įmonės direktorius Justas Motiejūnas.

Įdomu tai, kad lietuviško dizaino baldus pasirinko patys NATO darbuotojai.

Visi į finalą patekę baldai buvo išstatyti vienoje erdvėje nenurodant nei konkretaus gamintojo, nei šalies, o NATO darbuotojai galėjo juos laisvai apžiūrinėti, išbandyti ir išreikšti savo nuomonę ant labiausiai patikusių klijuodami specialius lipdukus.

Taip, anot J. Motiejūno, buvo išvengta išankstinių stereotipų suvaržymo, kiekvienas darbuotojas galėjo pasirinktai tai, kas jam atrodė patogiausia ir patraukliausia.

Lietuviško dizaino baldai, kurie puoš naują NATO būstinę:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)