Vestuvinių suknelių „Salonas R“ atsiųstame pranešime spaudai, jo vadovė Rita Apanavičienė teigia, kad esminis kriterijus – figūros tipas. Ji papasakojo, kaip rengtis derėtų jaunųjų mamoms.

„Daugelis sutiktų – svečių dėmesys tuoktuvių dieną krypsta į jaunuosius. Aptarinėjama vestuvininkų apranga, gėlės ir papuošimai. Tad mamoms – reikia pasitempti. Be to, reikia nepamiršti, jog ir jų drabužiai turi derėti prie jaunavedžių stiliaus.

Pagridinis kriterijus, kurio privalu paisyti, prieš renkantis aprangą, tai figūros tipas. Tik įvertinus savo figūrą, galima pabrėžti privalumus ir paslėpti trūkumus. Tuomet jau bus galima spręsti kokį ilgį, kokį siluetą pasirinkti ir kokia spalva vertėtų pasipuošti“, - dėstė R. Apanavičienė.

Kaip teigė salono vadovė, kirpimai, dekoras ir siluetai šiais metais kardinaliai nepasikeitė. Pasaulyje vyrauja elegantiška klasika.

„Visai neseniai teko lankytis vestuvių mados savaitėje Barselonoje. Nustebino tai, jog nepaisant mados pokyčių, vestuviniai apdarai išlaiko savo stilistiką. Šių metų spalvomis laikomos perlų, kavos su pienu, šviesiai mėlyna, mėtinė žalia, pudros rožinė, auksinė ir sidabrinė spalvos. Siluetai taip pat drastiškai nepasikeitė – jaunųjų mamoms siūlomi įliemenuoto silueto drabužiai. Ypač madingi dviejų dalių kostiumėliai.

Jie – kaip ir visa kita vestuvinė apranga pasiūta iš prabangių, lengvų, krentančių audinių. Pats populiariausias modelis – suknelės ir švarkelio. Švarko ilgis, beje, derinamas pagal jau minėtą figūros tipą. Norinčioms išsiskirti – kelnių ir švarko modeliai bei margos detalės“, - pasakojo salono vadovė.

Siūtis ar nuomotis, anot R. Apanavičienės, kiekvienos moters pasirinkimas. Tačiau moteris įsitikinusi, jog tik pasiūtas drabužis tiks idealiai.

„Neretai tenka susidurti su stereotipine nuomone, jog siūtas drabužis kainuos žymiai brangiau. Tai – netiesa. Kokybiško drabužio nuomos kaina bene tokia pati, kaip siuvimo kaina. Be abejo, ši priklauso nuo modelio, medžiagos ir kitų kriterijų, tačiau ženkliai nesiskiria.

Taip pat, esu įsitikinusi, jog tik asmeniškai pritaikytas drabužis bus smagesnis nešioti, lengvai kris ir taisyklingai „įrėmins“ figūrą. Be to, pačios galėsite pasirinkti, kokio sijono, rankovių ilgio pageidaujate, kokia privalo būti iškirptė ar papuošimai. Jau šešerius metus turiu garbės rengti jaunųjų motinas, tad žinau, jog kiekviena gali atrasti tik sau tinkamą variantą. Beje, pasiūta suknelė gali pagelbėti ir nestandartinės figūros moterims“, - šypsojosi R. Apanavičienė.

Praktiški patarimai – leidžiantys vestuvių apdaru puoštis ne kartą

„Turbūt ne viena suknelę užsisakius moteris pagalvoja, kur gi ją dės ateityje. Tačiau jei pasinaudosite trimis paprastais patarimais, ji jums tarnaus ne vienerius metus ir puikiausiai tiks ne vienai progai. Pirma – ilgis. Jei suknelę vis tik nusprendėtę pasisiūti, ją rinkitės „žemiau kelių“. Toks ilgis labai universalus – drabužis bus tinkamas ir į koncertą, ir į darbą, ir į kitą oficialią šventę.

Antra – spalva. Ji turėtų būti kuo neutralesnė. Priderinusi ryškesnį švarkelį, rankinę, skraistę ar papuošalą, laviruosite skirtingais įvaizdžiais.

Ir trečia – audinys. Jis neturėtų būti žvilgus, storas ar puoštas ornamentais. Geriausia – viena lygi spalva ir lengvas, nesiglamžantis audinys. Jei norite ryškesnio įvaizdžio, pasirinkite lygią suknelę ir kiek įmantresnį švarkelį. Juos galėsite dėvėti atskirai.

O pats svarbiausias patarimas – pasitarkite su profesionalais. Jie ne tik žinos, kas jums tinka labiausiai, bet pagelbės, kad ši šventė ir jums būtų ypatinga. Tai ne tik pagerins jūsų nuotaiką, sutaupys laiko ir nervų, bet šį pasirinkimą pastebės ir šventės svečiai“, - pokalbį baigė R. Apanavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)