Jos yra viena ryškiausių ir populiariausių netrukus prasidėsiančios vasaros tendencijų. Rožiniai ir geltoni tonai dominuoja visur. Juos rasite tiek prabangiose dizainerių kolekcijose, tiek didmeninių prekės ženklų parduotuvių asortimente. Geltonos suknelės bus derinamos su rožiniu odiniu švarkeliu, o ryškaus barbiško atspalvio klasikinis kostiumėlis puošiamas geltonais aksesuarais.

Tačiau šių dviejų spalvų drabužiai gali būti dėvimi atskirai, o jų atspalviai būti skirtingi. Madinga rožinė varijuos nuo itin šviesios ir artimos baltai, pastelinių atspalvių iki tamsaus, beveik purpurinio atspalvio. Tuo tarpu, geltona bus vaiski, citrinų atspalvio arba pastelinė.

Visgi, kiekviena spalva, kaip ir drabužis, turi užslėptas reikšmes ir apie mus kitiems pasako daug daugiau nei mes manome. Be abejo, geltona ir rožinė asocijuojasi su šiluma, jaukumu ir pozityvumu, nors kai kurie jų atspalviai gali erzinti.

Psichologai teigia, kad geltona mus veikia stimuliuojančiai ir nuteikia bendravimui. Be to, kalbant apie spalvų poveikį mūsų kūno proporcijoms, ši spalva, priešingai nei juoda, turi savybę optiškai padidinti ir praplėsti proporcijas, tad venkite itin aptemptų drabužių, galinčių pabrėžti tas kūno vietas, kurios jums atrodo nepatrauklios.

Rožinės spalvos poveikis yra kiek kitoks. Ji pakelia nuotaiką. Tad jeigu jaučiatės nelaimingi ar nusiminę, metas apsirengti ką nors rožinio. Ši spalva turi raminamojo poveikio, padeda atsikratyti įtampos ir nervingumo. Rožiniai drabužiai švelnina išvaizdą ir griežtus veido bruožus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)