Kad išspręstumėte šį, visoms moterims įgrisusį rūpestį, siūlome atkreipti dėmesį į šiuo metu taip populiarias, taip vadinamas „kapsulines kolekcijas“.

Kapsulinis garderobas - tai jūsų spintos turinys, kuriame tėra vos keli būtiniausi rūbai ir daiktai, o juos tarpusavyje maišant kas kartą galima susikurti puikius derinius.

Iš naujo persitvarkyti savo spintą taip, kad joje esantys daiktai nebekeltų galvos skausmo, įmanoma. Tikrai nereikės visko išmesti ar atiduoti. Tačiau gerai apsvarsčius ir įvertinus turimus daiktus, reikės juos papildyti derančiais aksesuarais bei drabužiais, o tai tikrai nekainuos nei laiko, nei pinigų.

Tad ką pasilikti ir ką naujo įsigyti, kad jūsų apranga visada būtų tinkama?

1. Apsibrėžkite kiekį.

Aiškus skaičius, kiek turėtų būti drabužių jūsų spintoje, neleis jums pasiduoti spontaniškam pirkimui. Galite turėti 10 ar 20 drabužių. Tačiau kuo mažesnis jų skaičius, tuo lengviau turėti išgrynintą stilių, tiek žinoti, kokį drabužį įsigyti, kad jis tikrai tiktų prie bet kurios kitos jūsų garderobo dalies.

2. Revizija.

Greitas ir paprastas būdas išsivalyti savo spintos turinį, kai abejojate, ar turimą drabužį pasilikti ir suteikti jam antrąjį šansą ar verčiau jo atsisakyti be jokio gailesčio. Užduokite sau klausimą: kiek kartų vilkėjau vieną ar kitą rūbą? Jeigu jūs neprisimenate, kaip dažnai dėvėjote savo languotą suknelę ar odinį ryškiaspalvį sijoną - atsakymas aiškus. Atsisakykite jų.

3. Neskubėkite.

Regis, sekantis žingsnis turėtų būti naujų drabužių įsigijimas. Tačiau patariame imtis priešingo būdo - neskubėti ir skirti laiko apsvarstyti, ko jums iš tiesų reikia. Atskirus savo spintos turinį į reikalingus ir nereikalingus daiktus, pamatysite, kiek erdvės joje atsirado, o tuo pačiu ir kokio stiliaus rūbai liko.

4. Iššūkis jums.

Kad patikrintumėte, ar jūsų spintoje liko tikrai naudojami daiktai, siūlome išmėginti savaitės laiko eksperimentą. Iš jų susikurkite vienos dienos derinį ir vilkėkite juo 7 dienas, pakeisdamos aksesuarus. Kaip jautėtės visą šį laiką? Galbūt pamatėte, kad tikrai įmanoma apsieiti be daugybės drabužių. Jeigu vis dėlto matote, kad yra sunku, tuomet metas įsigyti naujų daiktų.

5. Pirkimas.

Investuokite tik į tuos drabužius ar aksesuarus, kuriuos jūs norėsite vilkėti daugybę kartų. Nesirinkite ekstravagantiško stiliaus daiktų, kadangi jie ilgainiui neatitiks naujausių tendencijų, yra pavaldūs laikui, o apsivilkus vieną ar du kartus, nebenorėsite tokių dėvėti vėliau. Jeigu nežinote, kokį stilių rinktis, atkreipkite dėmesį į klasikinį, bet modernų stilių. Tai gali būti įdomaus kirpimo švarkelis, dabar madingos klasikinės kelnės, kurių klešnės užsibaigia kiek aukščiau pėdos kauliuko, A silueto odinis sijonas be pridėtinių detalių, šviesūs marškiniai su romantiškais raukiniais ar smulkiais dryželiais ir t.t.

6. Gyvenimo būdas.

Dar vienas variantas, kaip galite legvai nuspręsti, kokio stiliaus apranga jums tinkama - atsižvelgti į savo gyvenimo būdą. Ar jūsų darbe yra keliami reikalavimai išvaizdai? Ar dažniau važinėjate automobiliuk, ar vaikštote pėsčiomis? Šie ir kiti panašūs klausimai taipogi padės susiorientuoti, ką įsigyti, o ko - ne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)