Kad įsigytumėte ne tik stilingą, bet kartu ir kokybiškus bei ilgam laikui tarnaujančius batus, reikėtų žinoti kelias paprastas gudrybes, kuriomis pasinaudojus, akimirksniu nustatysite jų vertingumą.

Pakuotė

Kokybiškos avalynės įpakavimas būna nemažiau kokybiškesnis nei pati prekė. Kopijų dėžės dažniausiai būna prastos kokybės, pavyzdžiui, prekės ženklo „Nike“ dėžutės turi būti šviesiai oranžinė. Jeigu ji tamsesnė, vadinasi tai nėra originalas. Taipogi, atkreipkite dėmesį į logotipą. Dažnai palyginus su tiruoju prekės ženklu, galite atrasti nemažai skirtumų.

Papildomos detalės

Patikrinkite, ar avalynėje yra jos formą palaikantis popierius. Kokybiška avalynė tokius tikrai turi. Taipogi pigi avalynė bus įpakuota į paprastą, perregimą maišelį, o kokybiška - į dėžutę, kurios viduje dar rasite įvyniojamą popierių.

Svoris

Iš kokybiškų, natūralios kilmės medžiagų pagaminta avalynė negali mažai sverti. Padas, pridėtinės dekoro detalės (užtrauktukai, užsegimai, kilpelės), natūrali oda prideda papildomo svorio.

Blogas kvapas

Greitai ir pigiai pagaminta avalynė skleis nemalonų ar netgi aštrų klijų kvapą arba dažų kvapą. Taipogi ilgiau avint batus, greitai atidrėksta jų vidus, pajusite, kad šala jūsų kojos. Tokiu atveju laikui bėgant bus sunku panaikinti nemalonų nuo avėjimo atsiradusį kvapą.

Dydžių žymėjimas

Nekokybiškų batų dydžiai būna su kableliu – nėra tarpinių dydžių, tokių kaip 42,5; 44,5; 45,5 ir t.t. Dydžiai labai skiriasi: originaliuose ir kokybiškuose bateliuose jie vienodi, o nekokybiškuose gali skirtis net iki dviejų dydžių. Taip pat dydžių nebūna didelių arba mažų, jos gaminamos nuo 41 iki 47 dydžių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)