Netiesa, kad gražiai ir stilingai gali atrodyti tik tos moterys, kurių figūros yra idealių proporcijų. Net ir itin liekno sudėjimo dailiosios lyties atstovės neišvengia išvaizdos klaidų, o nuo jų nėra apsaugota nei viena. Tad, į kokas gudrybes reikėtų atkreipti dėmesį ir kokie drabužiai jus pavers dailiai atrodančia? Apie tai pasakojo gerai žinoma stilistė Agnė Gilytė.

Tinkamas švarkelis

Ar tiesa, kad švarkai varžo judesius ir nėra patogūs? Ką daryti tokiu atveju? Galbūt puikia alternatyva gali tapti kardigano megztinis? Agnė atsako, kad yra tinkamas variantas. Kalbant apie švarką, jis nebūtinai turi turėti aiškiai išreikštus pečius. Pečių linija gali būti laisvesnė. Tai gali būti ir reglano tipo švarkas, kurio rankovių siūlės eina ne link pažastų, o išilgai jūsų rankų. Toks reglano tipo švarkas primins kimono.

Tačiau nedarykite vienos klaidos. Toks laisvo silueto švarkas yra nesusegamas, bet užmetamas. Jeigu mėginsite tampriai susisiausti, jis tik labiau išryškins problematiškas kūno vietas.

Proporcijos

Rūbus turime derinti sluoksniavimo arba blokų principais. Norint proporcijas paversti smulkesnėmis, galite, pavyzdžiui, apsivilkti raudoną suknelę ir baltą liemenę (kontrastingos spalvos ar faktūros skaido figūros vientisumą). Taip pat toks ar panašus aprangos derinys jūsų kūnui suteiks vertikalumo, o tai optiškai išilgins siluetą. Venkite horizontalių linijų!

Viena klaidinanti gudrybė

Dauguma žmonių klaidingai mano, kad drabužių vilkėjimas sluoksniais yra prastas pasirinkimas, kadangi daugiau rūbų nei įprastai stambins figūrą. Tačiau tai - klaidingas stereotipas. Žaiskite ilgiais ir kirpimais.

Pasak stilistės, ant pečių užmestas ilgas ir asimetriškas šalikas, sukurs tinkamas proporcijas bei nukreips dėmesį kitur. Dar vienas variantas - neakcentuoti tų kūno vietų, kurių nemėgstate. Jas užmaskuoti, pasirinkite neutralius rūbus. Jeigu turite pilvuką, venkite stambių diržų. Vietoje to, pasipuoškite stambesniais auskarais, apyranke ir pan.

Kelnės ar sijonai?

Viršutinę kūno dalį pagražinsime sluoksniuodamos skirtingų faktūrų, ilgių ir audinių rūbus, o apatinę - priešingai. Visgi daug kas priklauso ir nuo kojų. Jeigu jūsų viršutinė dalis yra stambi, o kojos lieknos (obuolio figūros tipas) - rinkitės tuniką, atsegtą švarką ir šalį (svarbūs sluoksniai) bei akcentuojame apačią vilkdamosis pėdkelnes ar aptemptas kelnes.

Tačiau jei jūsų figūra primena smėlio laikrodį ir galite pasigirti nepriekaištinga talija, puikiausiai tiks ir sijonas. Atkreipkite dėmesį, kas sijono apačia nesiaurėtų, kadangi tokiu būdu bus išryškinti platūs klubai. Vietoje to tiks A silueto arba tiesus modelis. Prilaikyti pilvukui, vertėtų turėti paaukštino juosmens sijoną. Be to jis prailgins jūsų kojas.

Svarbios ir mažos detalės. Rinkdamosis drabužius, visada prisiminkite, kad yra svarbus vertikalumas, o jį kuria ir smulkūs akcentai: užtrauktukai, sagų išdėstymas, atsegtas megztukas, kaklo papuošalas ir t.t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)