O tam, kad atrodytumėte išskirtinai ir originaliai nereikia sudėtingų savianalizių ir asmeninio stilisto paslaugų. Pateikiame 9 lengvus būdus, kurie pakeis ne tik jūsų požiūrį į aprangą, bet ir spintos turinį.

1. Kūno proporcijos

Pirmas žingsnis - žinoti savo figūros tipą: ar jis yra smėlio laikrodžio, kriaušės, obuolio, stačiakampio, apversto trikampio formos? Tada galėsite lengviau pritaikyti tam tikro stiliaus drabužius, maskuojančius trūkumus ir pabrėžiančius privalumus. Dar vienas patogus būdas - nusifotografuoti dėvint turimus drabužius ir tokiu būdu tarytum iš šalies pamatyti kaip atrodote. Taip pat atkreipkite dėmesį, kokios žinomos asmenybės turi tokį patį figūros tipą.

2. Atrask mėgstamus akcentus

Didžioji dauguma įžimybių savo stilių paįvairina ir išskirtiniu padaro dėka įdomių akcentų. Tai gali būti ryškus rankinukas, raštuotos skarelės, aukštakulnė avalynė, rankų darbo papuošalai ir pan. Tačiau nereikia visko rinktis vienu metu. Nuspręskite, kas labiausiai patinka ir įsigykite vieną ar du aksesuarus, kuriuos nuolatos derinsite prie turimo garderobo.

3. Protingai investuokite

Nereikia kas kartą pirkti brangių drabužių, norint susikurti išskirtinį ar prabangų stilių. Gudrybė yra paprasta. Užduokite sau klausimą, kokį drabužį ar drabužius galėtumėte dėvėti daugybę kartų? Ar tai būtų megztinis aukštu kaklu, minimalistinio dizaino paltas, klasikinės kelnės, džinsai.

4. Susikurkite vizualų planą

Kad nepasiklystumėte tarp gausios pasiūlos ir stilių įvairovės, patartina turėti arba pasidaryti iš nuotraukų sudarytą planą. Jame gali būti mėgstamų įžimybių stiliaus pavyzdžiai, dizainerių kolekcijos, fotografijos, kuriose jūs dėvite geriausius ir labiausiai tinkamus drabužius, naujausios tendencijos. Tokiu būdu susikursite aiškią viziją, ko norite, o ko - ne.

5. Prisiminkite, ko nemėgstate

Renkantis aprangą svarbu atminti tuos momentus, kai apsivilkusios vieną ar kitą drabužį, jūs nesijautėte patogiai ir gerai. Jeigu tokie rūbai ar aksesuarai vis dar yra jūsų spintoje, atiduokite ar išmeskite juos be jokios sąžinės graužaties. Taip pat verta žinoti, kad jei viena mergina atrodys puikiai vilkėdama madingiausią rožinės spalvos paltą, nereiškia, jog jis lygiai taip pačiai tiks ir jums.

6. Spalvos

Taip, kaip ir tinkantys siluetai, taip ir spalvos - nevisos jos atrodys puikiai. Būdas patikrinti, koks atspalvis pabrėš jūsų bruožus? Tam reikės eksperimentuoti. Prisidėkite patinkatį rūbą prie savęs ir stebėkite, ar jis paryškina, ar slopina jūsų bruožus. Jeigu pasimatavus juodą suknelę, jūs atrodote ne elegantiškai, bet tarytum būtumėte pavargusi, toks drabužis netiks.

7. Įkvėpimas

Kokios asmenybės jus žavi ir įkvepia? Visai nesvarbu, ar jos priklauso Holivudo grietinėlei, yra jūsų kaimynės, o galbūt bendradarbė. Atkreipkite dėmesį, kodėl jums patinka būtent šių žmonių stilius. Galbūt jos puikiai išmano savo kūno proporcijas ir joms tinkančius drabužius, galbūt apsiperka vintažinėse parduotuvėse, o gal dievina konkretaus dizainerio drabužius?

8. Garderobo revizija

Jūsų spintoje neturi likti nedėvimų drabužių. Jeigu gėlėtą suknelę apsivilkote vos vieną ar du kartus, o ją priderinti yra sunku, geriau raskite kam ją galėsite atiduoti. Verčiau turėti mažiau daiktų nei daug. Tada aiškiai žinodami, kas guli jūsų spintoje lengvai susikursite aprangos derinius, o kiekvienas turimas rūbas tiks prie visų likusių.

9. Taip uniformai

Nekalbame apie mokyklos ar tam tikro darbo uniformą, kuri yra sąlygojama griežtų taisyklių ir būtinumo būti dėvima. Uniformos sąvoka egzistuoja ir madoje, o ji gali būti bet kokia. Kaip pavyzdį galima paminėti baltus marškinėlius, odinį rokerišką švarkelį ir mėlynus džinsus. Ja taipogi gali tapti ir bet kuris kitas drabužių derinys: klasikinė eilutė, juoda suknelė, megztuko ir sijono derinys - pagal jūsų norus.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)