Kolekcijai „Amžina“, kurią jau galima įsigyti visose „Julia Janus“ parduotuvėse, skirtas miniatiūrinis filmas įrašytas pernai, kolekcijos fotosesijos metu. Tankus miškas Vilniaus pašonėje šiai fotosesijai pasirinktas neatsitiktinai, nes kolekcijoje dominuoja lietuviškos vasariškos gamtos spalvynas su ypač daug žalios atspalvių – nuo lengvos beržų lapų žalsvos iki paparčių krūmynų sodrios, kone smaragdinės žalios.

Pasak dizainerės J.Janus, daryti fotosesiją ir filmuoti klipą nuspręsta atsižvelgiant į kolekcijos tematiką – kūrėjos sumanymu, kolekciją „Amžina“ įkvėpė grįžimas prie fundamentalių, tikrų dalykų, atsigręžimas į save, aplinką, gamtą, savo realybės perkrovimas iš skubėjimo į lėtesnį ir tikresnį rėžimą.

„Paparčiais nuklotas miškas tam puikiai tiko. Ypatingą nuotaiką kūrė ir tai, kad fotografavome ir filmavome Joninių išvakarėse. Šią naktį nepriklausomai nuo mūsų įsitikinimų esame linkę mistifikuoti, tad nusprendėme pažaisti šį žaidimą. Visi šokome prieš kameras, šventėme Joninių nuotaiką, tos nakties laukimą. Ši atmosfera jaučiasi ir mūsų kolekcijos kataloge, ir šiame klipe“, - pasakoja dizainerė.


Prisimindama beveik prieš metus vykusį filmavimą, J.Janus sako, kad prie ypatingos atmosferos prisidėjo ir praėjusio birželio pabaigos karščiai. „Tai buvo viena tų dienų, kai taip karšta, kad tik į pavakarę gali lengviau atsikvėpti ir jausti, kaip per tystančius augalų šešėlius tyliai atslenka vėsa, kai kūnas pagaliau atsikvepia nuo dienos kaitros“, - pasakojo „Julia Janus“ įkūrėja.

Kaip teigiama pranešime, projekto bendraautorė, reportažinės dokumentikos kūrėja Alina Lu, pastaruoju metu nemažai laiko leido filmuodama Rytų Ukrainoje esančioje karo zonoje. Ten kuriamas režisieriaus Šarūno Barto naujas filmas, kurio pagrindinę heroję įkūnijusi prancūzų aktorė Vanessa Paradis dėvi ir „Julia Janus“ ženklu pažymėtus rūbus. Karo įtampą iki šiol prisimenanti jauna režisierė prisipažino, kad, montuojant „Julia Janus“ klipą, nebuvo lengva persijungti iš vienos tikrovės į kitą.

„Ukrainoje pamačiau daug mane sukrėtusių, ilgam emociškai paveikusių dalykų. Todėl kaip įmanydama stengiausi atsiriboti nuo šios emocijos ir kolekcijos „Amžina“ klipe koncentruotis į pozityvą. Lengva nebuvo. Juk klipas apie pavasario-vasaros kolekciją, o čia toks slogumas... Teko keisti ir muzikinį foną, nes pirminiame variante muzika skambėjo dramatiškai, kūrė kiek bauginančią, įtemptą atmosferą. Garso prodiuseris Olie Lock adaptavo mažai žinomo atlikėjo Benjamin Lew kūrinį, sukūrė naują, lengvesnę atmosferą“, - apie procesą kalba Alina Lu, kuriai darbas su mados prekių ženklais nėra naujas.

Užburiančią, mistišką nuotaiką kurti padėjo ir specialiai parinktų modelių duetas – užsienyje gyvenanti žinoma fotomenininkė Julija Goyd ir aktorius Šarūnas Datenis. Jie filmavimo aikštelėje įkūnijo tiek save, tiek tarpusavio santykius, tiek ryšį su gamta tyrinėjančių herojų porą.

„Filmuojant įvaizdinius klipus be galo svarbus ir operatoriaus vaidmuo, nes būtina organiškai perteikti visumą – herojų emocijas, įvaizdžių ir aplinkos detales, rūbų fragmentus, nuotaiką, - pasakoja duetu su operatoriumi Andrey Motorichev kurianti mergina. – Mes abu atėjome iš šokių pasaulio, esame filmavę daug šokių, todėl iki šiol visuose mūsų darbuose jaučiama šokių, gatvės kultūros įtaka. „Julia Janus“ klipe dinamikos taip pat netrūksta“, - sako klipą ir ankstesnei J.Janus kolekcijai „Juodasis mokslas“ kūrusio dueto narė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)