„Esu visiška indų maniakė. Turiu ir dar galiu pirkti jų begales, nes žaidimas indais – jų pasirinkimu, išdėstymu, formomis, medžiagomis teikia didžiausią malonumą bei sukuria geriausią rezultatą. Nesilaikant taisyklių, o improvizuojant, tradicinę mišrainę ar tą patį virtą kiaušinį galima pateikti žymiai įdomiau, kitaip. Pavyzdžiui, kai persikraustėme į naujus namus, neturėjau salotinės, bet po ranka buvo labai miela, plokščia, plati vaza. Išvaliau ir į ją sudėjau salotas“, – sako Liucina Rimgailė ir pateikia dar vieną pavyzdį: į tradicinę ledainę įdėjus samanų ir kiaušinį, sukuriamas unikalus dekoras Velykų stalui.

Dekoruodama Velykų stalą ir turėdama visišką laisvę rinktis, Liucina prioritetą teikė, kaip pati sako, moderniai elegancijai. „Velykos švenčiamos pavasarį, todėl man norėjosi daugiau spalvų. Tam, kad stalas būtų išskirtinis, šventiškesnis, į pastelinių, švelnių spalvų paletę įmaišiau tamsesnės pilkos bei žėrinčių, aukso spalvos turinčių indų. Be to, žaidžiau įvairiomis formomis, indų medžiagų faktūromis. Tai man asmeniškai labai patinka ir, jei turiu galimybę, visada ja pasinaudoju“, – sako L. Rimgailė, Velykų stalą serviravusi iš prekybos ir pramogų centre „Oze“ duris atvėrusio naujo indų salono „Žana“ asortimento.

Pačiai Liucinai didžiausias atradimas naujoje parduotuvėje – labai plati įvairovė skirtingų formų, tekstūrų indų, pavyzdžiui, pagal formą galima tarpusavyje suderinti stalą puošiančias žvakides ir serviravimui naudojamas taures. Tuo tarpu dengdama stalą savo šeimos šventėms Liucina derina ne tik skirtingų spalvų ir formų, bet ir aukščio indus – jie ne tik elegantiškai atrodo, bet ir leidžia Velykų ar kita proga ant stalo sutalpinti daugiau patiekalų, kas lietuviškų švenčių metu ypatingai svarbu. Šiuo tikslu Liucina, pavyzdžiui, panaudoja ir tortinę, ant kurios pakelia indą su kokiu nors patiekalu.

Sėkmingą verslą plėtojančiai jaunai moteriai tradiciškai tenka ruošti Kalėdų stalą – per žiemos šventes jos ir Tado Rimgailos šeimų nariai susirenka jų namuose. Tuo tarpu Velykas visi sutinka pas Liucinos mamą ar močiutę, kuri ir dengia šventinį stalą bei kol kas neprašo Liucinos pasirūpinti jo dekoru. „Mano šeimoje niekas šio dalyko nesureikšmina – aš vienintelė stalo dekorui, indams skiriu ypatingą dėmesį. Galbūt šį įprotį ir polinkį perims jau mano vaikai ar anūkai“, – sako Liucina, šiuo metu rašanti knygą, kurioje taip pat nemažai dėmesio bus skirta maisto pateikimo kultūrai, stalo serviravimui.

Dekoruotą Velykų stalą prekybos ir pramogų centre „Ozas“, kuriame iki balandžio 17 d. jį galės apžiūrėti visi norintys, Liucina prisipažįsta, jog ši šventė jai – tai, visų pirma, galimybė susiburti ir praleisti laiką kartu. Būtent tokią – prie bendro stalo sėdinčią, bendraujančią šeimą Liucina įsivaizdavo ir kurdama stalo dekorą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)