Tai trečioji autorės kolekcija. Prieš tai ji Lietuvos ir tarptautinei publikai pristačiusi „Vagišius“ ir „Fragmentus“. Autorė akcentuoja originalumą. Kiekvienas jos projektas atidžiai apgalvojamas. Nuo idėjos iki ekspozicijos.

Kaip teigiama pranešime, pristatymo metu bus eksponuojamos įspūdingo dydžio kalvių nuotraukos. Mantas Joneikis iš grupės „Garbanotas bosistas“ improvizuos elektrine gitara. Vakaro svečius audrins jauni pogrindinės muzikos veteranai „Attaktix“.

Be abejo esate girdėję apie Damasko plieną, iš kurio per amžius buvo gaminami tvirčiausi kalavijai, durklai, peiliai. Juvelyrė R. Petronytė sumanė sukurti kolekciją vyriškų juvelyrinių dirbinių, kurie nuo medžiagos iki gaminio yra visiškai individualūs. Įsivaizduokite, kad audeklas jūsų kostiumui būtų kuriamas tik jums. Gabi moteris baigė Estijos dailės akademiją, todėl yra ypatingai gerai susipažinusi su kalvyste.

Prieš du metus autorė kartu su fotografu Linu Žukausku vyko į Taliną fotografuoti, kaip kuriamas Damasko plienas būsimai kolekcijai. Viešnagės metu Linas fiksavo kalvius. Damasko plieno unikalumas – jo savybė niekada neatkartoti rašto – jis kalamas iš daugiasluoksnio metalo, medžiaga išeina visiškai individuali.

„Kala“ aksesuarai tai neįpareigojantys, tvirti daiktai skirti vyrui, kuris yra pasitikintis savimi, kitais ir keliantis pasitikėjimą. Pagaminti iš vieno vyriškiausio pasaulyje metalo. „Kala“ tai aiškių formų, nepretenzingo dizaino kolekcija, įkvėpta industrinių struktūrų, jos pristatymui pasirinktas paskutines dienas skaičiuojantis „Audėjo“ fabriko pastatas. Pilkų atspalvių kūriniai neužgožia asmenybės. Tai tvirti papuošalai, tvirtam žmogui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)