Atgal į praeitį

Viena iš įdomesnių šio pavasario tendencijų yra praeities laikmečio grįžimas. Kaip anksčiau buvo madingas pokario laikotarpis, taip dabar - 9 dešimtmetis.

Devyniasdešimtaisiais, be padidintų pečių linijos, blizgių audinių, siaurų kelnių itin madingas buvo džinsinis audinys. Įvairiai ir kuo originaliau dekoruoti džinsiniai kostiumėliai tada laikyti populiaria tendencija.

Būtent ji su trenksmu sugrįžta ir šį pavasarį. Parduotuvėse gausu siūlomų džinsinių švarkelių ir kelnių, papuoštų siuvinėtomis gėlėmis, antsiuvais ar karoliukais.

Ne tik moterims

Kaip pasakojo stilistė A. Gilytė, pastaroji tendencija išlieka aktuali jau nevieną sezoną, kadangi ji dominavo ir šaltuoju metų laiku. Tačiau linksmi džinsai turėtų būti tinkamu pasirinkimu pavsarį ir vasarą.

Žaismingais papuošimais dekoruosime kelnes, sijonus, švarkelius, marškinėlius, baltinius ir šortus. Kitas netikėtumas - ši tendencija yra skirta ne tik moteriškai madai, bet įsilies ir į vyrišką garderobą.

Kaip nesuklysti?

Kaip matome mados žurnaluose ir pristatytose dizainerių kolekcijose, siūloma nebijoti spalvų, dekoro ir papuošimų. Tačiau, kaip neperspausti puošiantis tokiais rūbais?

„Jeigu jūs dirbate biure ar kitoje panašioje aplinkoje, kurioje galima casual stiliaus apranga, turėtumėte vengti plėšytų džinsų. Tačiau saikingai ir subtiliai siuvinėti džinsai netaps blogu pasirinkimu. Nedidelė aplikacija, esanti ant kelnių šono taip pat tiks. Prie jų tiks klasikinis švarkas. Kitas galimas variantas – švarkelis, vienspalviai džinsai ir marškinėliai, dekoruoti siuvinėjimais. Jie gali būti ir priklijuojami, nuimami, keičiami pagal poreikį. Šios aplikacijos netgi perkeliamos ant avalynės. Tačiau geriau rinktis tokį vieną akcentą“, – pataria stilistė.

Pasirinkimai

Džinsinis švarkelis su aplikacijomis ar siuvinėjimais gali švytėti įvairiausiomis ir nebūtinai tarpusavy derančiomis spalvomis, tačiau tada jis turėtų būti derinamas prie vienspalvės, kuklios suknelės, sijono, neturinčio pridėtinių detalių, juodų klasikinių kelnių ir pan. Toks pats principas turėtų būti taikomas ir dekoruotiems džinsams, paltukui arba sijonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)