„Mados analitikas, rašytojas, vienos geriausių pasaulyje mados mokyklų direktorius, tarptautinio lygio mados industrijos ekspertas – žodžių, galinčių apibūdinti šį žmogų, galima rasti išties daug ir visi jie bus tiesa, – sako viena iš „Vyrų mados savaitės“ iniciatorių, vyrų stiliaus namų ir meno erdvės „Trend Wave“ įkūrėja Marija Palaikytė. – Danilo Venturi pasižymi kitokiu požiūriu į madą, kultūros ir mados santykį, tendencijų kūrimąsi, vystymąsi ir ateities vizijas, tad nepaprastai didžiuojamės, kad jis įvertino mūsų organizuojamą renginį ir sutiko savo idėjomis pasidalinti su „Vyrų mados savaitės“ svečiais.“

Didžiausiose mados sostinėse – Paryžiuje, Tokijuje, Milane – paskaitas vedantis mados industrijos ekspertas Vilniuje skaitys pranešimą tema „Apie madą kitaip – tarp kultūros, verslo ir tendencijų reikšmės modernioje visuomenėje“.

„Mados vaidmuo visuomenėje visiškai nepriklauso nuo laiko, jis nesikeičia – patenkina žmogaus poreikį išreikšti savo identitetą ir išoriniam pasauliui bei visuomenei pademonstruoti, kas jis toks yra ar kuo nori būti. Mada nėra tiesiog nuogo kūno prisidengimas drabužiais, tai yra tapimas geresne savo versija. Juk ne veltui visa tai vadiname mados, o ne drabužių industrija“, – sako D. Venturi.

Dviejų knygų autorius – „Luxury Hackers“ (2011 m.) ir „Momenting the Memento“ (2014 m.) – geriausiai aukštajai mados mokyklai Italijoje ir vienai iš TOP 10 geriausių aukštųjų mados mokyklų pasaulyje „Polimoda“ vadovauti pradėjęs 2016 m., prieš tai buvo atsakingas už „Polimoda“ verslo skyrių. Kartu su kitais kolegomis šiandien D. Venturi kuria aiškią mados ateities viziją ir mokyklą veda į dar ambicingesnes aukštumas.

Danilo Venturi

„Vyrų mados savaitės“ paskaitų dienoje – ir daugiau mados pasaulyje žinomų vardų

Kovo 8 d. Vilniuje – paskaitų diena, tad visi, neabejingi mados pasauliui, kviečiami šią dieną praleisti kultūros bare „Kablys“.

  • 15.00–16.00 val. mados ir gyvenimo stiliaus dizainerė Julija Janus. Paskaitos tema – „Julia Janus vyriška mada. Gyvenk, lyg atostogautum“.
  • 16.15–17.15 val. Latvijos mados inovacijų ekspertas bei dizaino strategijų kūrėjas Janis Gailitis. Paskaitos tema „Mados semantika – praplečiant dizaino taisykles“.
  • 17.30–18.30 val. režisierius Emilis Vėlyvis. Paskaitos tema „Nemadingai madingas. Kinas, menas, mada – sąsajos ir priešybės“.
  • 19.00–21.00 val. tarptautinio lygio mados industrijos ekspertas Danilo Venturi. Paskaitos tema „Apie madą kitaip – tarp kultūros, verslo ir tendencijų reikšmės modernioje visuomenėje“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją