1. NELAIŽYK JŲ. Ypač lauke. Suprantu, kad kai vėjuota arba, priešingai, patalpoje labai sausa, jas kaip tik norisi nuolat aplaižyti, nes tuo momentu atrodo, jog jas sudrėkinome. Priešingai, šis veiksmas jas džiovina ir ilgainiui jos ima šerpetoti ir skilinėti.

2. ALTERNATYVA. Jei po ranka neturi lūpų balzamo, čiupk alyvuogių arba kokosų aliejų – jie puikiai sudrėkins bei pamaitins lūpas.

3. ŠVEISK. Ne tik veido ar kūno odą, bet ir lūpas – taip jų oda nuolat atsinaujins ir bus švelnutėlė.

4. VITAMINAI. Natūralūs aliejai ir vitaminas E puikiai veikia plonytę lūpų odą, todėl kartais leisk joms pailsėti nuo kvapių balzamų ar lūpų dažų, o tiesiog jas patepk vaistinėje įsigytu paprasčiausiu vitaminu E (klausk vaistinėje).

5. MATINIAI LŪPŲ DAŽAI. Jei žinai, kad vėliau naudoti matinius lūpų dažus, kurie dažnai labai išsusina lūpas, prieš tai jas palepink įprastu drėkikliu ar aliejuku, kad jos prisisotintų, tuomet ir lūpų dažai laikysis ilgiau, ir lūpų neperštės bei jos neatrodys išsausėjusios.

Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)