Pradėk nuo spalvų plano

Pradedant atnaujinti interjerą, pirmas žingsnis yra nuspręsti, kokią spalvų paletę naudosite. „Pradedu nuo pagrindinių spalvų paletės pasirinkimo ir išdažau kambarį po kambario“, – portalui „House Beautiful“ atskleidžia dizaineris iš Bostono Gary McBournie. „Spalvų schema gali būti labai paprasta: karališka mėlyna, šviesesnė mėlyna, švelni oranžinė, žolės atspalvio žalia – to pakanka. Kiekviena spalva vis kitaip atrodo skirtingame kambaryje."

Akcentuok vertingiausius daiktus

Mėgstamiausius daiktus visada norėsis padėti matomiausioje vietoje. „Drąsiai naudok senovinius ir unikalius baldus ar aksesuarus netgi tokioje namų vietoje, kaip vonios kambarys“, - pataria dizaineris Bunny Williams.

Optinę iliuziją kuriantys baldai

Kurk vertikalias linijas vietoje horizontalių“, - rekomenduoja Todd Romano. „Dievinu didelius veidrodžius, kadangi jie kambariui suteikia papildomą mastelį. Taipogi, renkuosi žemus baldus tam, kad kambarys atrodytų erdvesnis.“

Langų apdailai suteik spalvingumo

Langų apdailai skiriama per mažai dėmesio“, - teigia dizainerė Meg Braff. Su tuo sutinka ir Jeffrey Bilhuber. „Dažniausiai jas nudažau žalia spalva tam, kad susilietų su natūraliu peizažu“, - teigia dekoratorius. „Kartais apdailai pasirenku smalos juodumo spalvą, kad langų rėmai būtų nematomi naktį.“

Suteik kambariui jaukumo veidrodžių pagalba

Veidrodinės sienos gali atrodyti itin elegantiškai. „Tik nekabink jų paprastu būdu“, - perspėja Jan Showers. Stambūs veidrodžiai atrodys labai komerciškai, todėl geriau sukabink daug skirtingų dydžių veidrodžių, kaip prancūziškuose interjeruose.

Netaupykite sofai

Investuokite į patogią, kokybišką sofą, kuri tarnaus jums ilgą laiką“, - pataria dizainerė Krista Ewart. „Neprivalai neigti fakto, kad tau patinka brangūs apmušalai – gali jais apvilkti nedideles pagalvėles.“

Neutralų interjerą pagyvink tekstūromis

Neutralus dekoras gali būti įdomus – tiesiog įtrauk kuo daugiau tekstūrų. „Naudoju plačią amplitudę audinių - nuo austo lino, gryno šilko, taftos medvilnės iki velveto“, - sako Kalifornijoje kurianti dizainerė Ohara Davies-Gaetano. „Ir ne tik tai. Yra skirtumas tarp matinio žvilgesio, sugeriančio šviesą ir blizgaus paviršaus, kuris ją atspindi.“

Įvesk 50/150 taisyklę

Tam, kad išgauti puikią spalvų kombinaciją, naudok vieną atspalvių grupę, 50% šviesesnę nei pagrindinė spalva ir kitą, 150% tamsesnę. „Tai saugus metodas dažant sienas dryžiais“, - teigia Mary Douglas Drysdale.

Suteik gylio mažoms erdvėms

Mažos erdvės neturi atrodyti ankštos. „Mažo kambario kvadratūrą dažniausiai užima sėdimi baldai. Jie atrodo prabangiai ir erdviai nors ir nėra dideli“, - teigia Elizabeth Pyne.

Pamėk spalvas

Netgi nuomojamas būstas gali būti atnaujintas, tam skiriant mažą biudžetą. „Tam kad perdažytum sienas dažais, sukuriančiais blizgesio efektą, nereikia profesionalių dažytojų. Tai galima pasidaryti ir pačiam“, - teigia Max Sinsteden. „Blizgus dažų atspalvis paslepia nelygų sienų paviršių.“

Neatsisakyk grindis siekiančių užuolaidų

Klasikinio stiliaus, langų šonuose parištos užuolaidos turi liesti grindis“, - sako dizaineris Scott Meacham Wood. „Jeigu ieškai jau sukurtų draperijų, įsitikink, kad jos siekia grindų paviršių, netgi jei turėsi pirkti kito dydžio užuolaidas ir jas apsiūti.“


Lubos gali pagyvinti aplinką

Virtuvė su aukštais baldais gali atrodyti labai tamsiai. Tačiau galima sukurti iliuziją. Dizainerė Caitlin Moran siūlo lubas nudažyti ta pačia, bet šviesesne spalva nei sienos. Tokiu būdu kambarys su nedideliais langais atrodys kur kas šviesesnis.

Derink skirtingus stalo įrankius

Kruopštus daiktų derinimas gali būti toks pervertintas ir brangus užsiėmimas. Ieškok internete (ir išparduotuvėse) senovinių ar sidabrinių stalo įrankių ar jų rinkinių“, - rekomenduoja B. Williams. Taip ne tik sutaupysi pinigų, bet ir nustebinsi svečius.


Tegul auksas ir sidabras būna drauge

Metalo atspalvio apdaila ir taip suteikia daug gyvumo, bet jos spindesys padarys didesnę įtaką kitų spalvų fone. „Nežinau, kodėl žmonės vengia tarpusavyje maišyti auksą su sidabru? Juk tai atrodo išradingai“, - teigia dizaineris John de Bastiani.

Pamėk tamsias spalvas

Išmėginti tamsius atspalvius gali atrodyti abejotinai, bet geriausias būdas yra tiesiog surizikuoti. „Rekomenduoju pasirinkta tamsia spalva nudažyti detales: nuo grindjuosčių iki lubų karnizų“, - teigia Niujorke dirbantis dizaineris Garrow Kedigian. „Toks dažymo būdas yra labai tinkamas, kadangi jis nekontrastuoja su kitomis kambario spalvomis.“

Prisimink pintus baldus

Ko gero, galvojate, kad pinti baldai tinka tik laukui, tačiau jie atrodys taip pat gerai ir uždaroje erdvėje. „Šiaudai, džiutas, nendrės – natūralios medžiagos ir neutralūs tonai visada atrodo įmantriai“, - teigia M. Braff. „Interjero dizaine jie yra kaip balti marškinėliai madoje.“

Pridėk pagalvėlių

Vos kelios pagalvėlės interjere atrodys skurdokai“, - sako Melissa Warner. Sugrupuok skirtingų spalvų, tekstūrų ir medžiagų pagalvėles poromis. De Bastiani pritaria šiai idėjai: „Nedidelės pagalvėlės atrodo kaip neatskiriama baldų dalis."

Kurk iliuziją su stiklu

Dauguma žmonių privatumui pasirenka matinį stiklą ar nepermatomas dušo užuolaidas. Tačiau perregimos medžiagos taipogi nusipelnė dėmesio. Stiklinė dušo kabina optiškai praplatina erdvę. Galutinai sukurti šią iliuziją padės ir vienodų plytelių panaudojimas tiek vonios kambaryje, tiek ir dušo kabinoje. „Kambarys atrodys didesnis“, - pataria Alla Akimova.

Atkreipk dėmesį į atspindį veidrodyje

Kabinant veidrodžius kambaryje, atidžiai pagalvok, kokį vaizdą jie atspindės“ - pataria J. Showers. Juk norėtųsi, kad veidrodyje matytųsi puikaus šviestuvo atvaizdas.

Pagalvok apie virtuvės apdailą

Dėmesį patraukiančios plytelės virtuvėje gali atrodyti taip pat puikiai kaip ir vonios kambaryje. Išklok jomis kuo daugiau kambario sienų“, - rekomenduoja dizainerė Angie Hranowsky.


Žaisk valgomojo baldais

Panaudoti suoliukus valgomajame gali atrodyti neįprastai, bet, be jokios abejonės, tai suteikia jaukumo“, - teigia Thom Filicia. Dizaineris Vincente Wolf pritaria: „Tokiu būdu neprireiktų kambario apstatyti vienodomis kėdėmis“.

Pagyvink baldus

Per daug matomos kėdžių ar stalo kojelės gali trikdyti bendrą interjero darną“, - teigia M. Warner. Audiniais uždengus vieną ar kitą baldą, erdvei suteiksime daugiau balanso.

Išbandyk principą „daugiau yra daugiau“

Tai skamba prieštaringai, bet gudrybė slypi skirtingų raštų panaudojime. „Kalba eina apie simetriją“, - atskleidžia M. Braff. Ji siūlo raštus grupuoti poromis, kad tokio paties rašto audinys būtų abiejose kambario pusėse.


Leisk erdvei diktuoti baldų vietą

Jei erdvės dydis įpareigoja, kur turi stovėti baldai, apie jų padėtį galvok strategiškai, pavyzdžiui, jei lova turi stovėti priešais langą, lovos galvūgalį pasirink tokį, pro kurį galėtų prasiveržti dienos šviesa.

Pasitik svečius išradingai

Pertvarkyti erdvę visada gerai, tačiau yra vienas dalykas, kurio neturėtų pamiršti namų šeimininkas. Puikiai įrengta baro erdvė svečius ne tik maloniai nustebins, bet ir atgaivins įprastą svetainę.





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)