Likus 10 sek. iki finalinės sirenos „Jeep“ arenoje 28-erių gynėjo iš JAV ranka sudrebėjo abu kartus, o nuskuodęs į puolimą jo tautietis Marcusas Fosteris pataikė dvitaškį, apvertusį įvykius aukštyn kojomis – Vilniaus „Rytas“ laimėjo 69:68, išlygindamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rezultatą (2-2).

Kaip brangiai kainuos I. Tayloro nelaimė, paaiškės šeštadienį Kaune – „Žalgiris“ vis dar gali užbaigti sezoną pergale ir po metų pertraukos susigrąžintu LKL čempionų titulu.

Vis dėlto ketvirtadienio vakaro kulminacija nori nenori priminė drąsų įžaidėjo pareiškimą prieš du mėnesius.

Tuomet Kazio Maksvyčio auklėtiniai atkakliai vaikėsi Eurolygos atkrintamųjų varžybų traukinį, ir kiekviena nesėkmė grasino palikti juos pavėlavusius reguliaraus sezono perone.

Žalgiriečiai paskutinėje namų dvikovoje priėmė vieną karščiausių Eurolygos komandų Tel Avivo „Maccabi“ ir sugebėjo žengdami koja kojon su žydais nukeliauti iki ketvirto kėlinio pabaigos dramos.

Likus žaisti 20 sek. ir esant lygiam rezultatui, pagrindinis vaidmuo joje atiteko I. Taylorui, žengusiam prie baudų metimų linijos. Visa „Žalgirio“ arena garsiai aiktelėjo, kuomet amerikietis nepataikė pirmu mėginimu, bet antruoju jis pasitaisė – apsigynusi Kauno ekipa laimėjo 68:67 bei išsaugojo savo svajonę, kurią vėliau ir realizavo.

„Puikiai girdėjau sirgalių reakciją po pirmojo baudos metimo, buvo linksma. Užgriuvo spaudimas, bet aš dėl to nė kiek nesijaudinau. Tokie dalykai neveikia mano pasitikėjimo savimi. Tokiose situacijose esu buvęs daugybę kartų – pernelyg daug, kad pradėčiau nervintis“, – tuomet kalbėjo pats I. Tayloras.

Beje, ir šiuo atveju jo pramestas pirmasis baudos metimas galėjo būti pragaištingas – minimaliu skirtumu Kaune pralaimėjusi „Maccabi“ išsaugojo tarpusavio pranašumą prieš „Žalgirį“. Jeigu kauliukai paskutiniame Eurolygos ture būtų kritę kiek kitaip, kauniečius tai galėjo palikti už atkrintamųjų borto.

Tuomet „Žalgiriui“ viskas baigėsi laimingai, sausas iš balos I. Tayloras gali išbristi ir LKL finale.

Šiaip ar taip, pernelyg plakti gynėją dėl pramestų baudų metimų nebūtų teisinga – finalo serijoje jis yra rezultatyviausias reguliaraus sezono nugalėtojų krepšininkas (vid. 13,3 taško), o naudingumu (vid. 13,5 balo) nusileidžia vieninteliam Arnui Butkevičiui (15,3).

Lemiamos penktosios LKL finalo rungtynės laukia šeštadienį, nuo 17.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją