Antradienį papildomame atkrintamųjų varžybų etape Liublianoje (Slovėnija) vokietės 79:69 eliminavo Slovakiją.

Rungtynių žvaigžde tapo 26 taškus suvertusi ir 9 atšokusius kamuolius sugriebusi puolėja Marie Gulich, bet komandos draugės po mačo nepaliko jos vienos spaudos konferencijoje.

Šiai prasidėjus į salę subėgo visa ekipa – spirgančios iš laimės vokietės dainavo grupės „Baha Men“ kūrinį „Who Let the Dogs Out“.


„Nepaprastai didžiuojuosi, kad mes taip toli nukeliavome, aplenkėme savo lūkesčius“, – sakė M. Gulich.

„Turime labai entuziastingą komandą. Sukūrėme čia šiokią tokią istoriją ir toliau naudosimės kiekviena pasitaikiusia proga“, – pridūrė trenerė iš Kanados Lisa Thomaidis.

1997-aisiais Vokietijos krepšininkės iškovojo vienintelį savo bronzinį medalį Europos pirmenybėse ir nuo to laiko nė karto nebuvo priartėjusios prie apdovanojimų pakylos. Į paskutinius keturis čempionatus vokietės apskritai nepateko.

Ketvirtadienį turnyro ketvirtfinalyje jos mėgins nustebinti tituluočiausią žemyno komandą Ispaniją.


Prieš dvejus metus iškovotus laurus ginanti Serbija papildomame atkrintamųjų etape 66:60 pranoko Didžiąją Britaniją ir dėl vietos pusfinalyje galynėsis su Belgija.

63:49 itales namo pasiuntusi Juodkalnija stos prieš vicečempionę Prancūziją, 79:76 graikes sustabdžiusi Čekijos rinktinė susikaus su Vengrija. Visos ketvirtfinalių akistatos bus žaidžiamos ketvirtadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją