200 m plaukimo krūtine pusfinalyje lietuvė pagerino rytinį rezultatą iki 2 min. 24,69 sek., o bendroje 16 konkurenčių rikiuotėje užėmė šeštą vietą.

Penktadienį, nuo 18.49 val. Lietuvos laiku, vyksiančiame rungties finale ji plauks septintu takeliu.

„Po tiek startų jau sunku gyventi, – išlipusi iš baseino kvapą gaudė K. Teterevkova. – Gal šiek tiek pakenkė ir pakilusi temperatūra, bet tikėkimės, kad rytoj viskas bus gerai. Ir šiaip varžybų nuovargis kaupiasi, turi įtakos ir tai, kad dabar – dar tik vasaris.“

Karščiavimo simptomus plaukikė pajuto išvakarėse. Nepaisant to, pusfinalyje lietuvė su savo užduotimis susitvarkė gana ramiai.

„Skaičiavau grybšnius – regis, atlikau jų truputį mažiau nei ryte. Sunku pasakyti, ar čia jau buvo kautynės iš visų jėgų, pamatysime finale. Bet pats rezultatas nėra labai geras“, – konstatavo Kotryna, kuri pernai fiksavo Lietuvos rekordą – 2 min. 22,86 sek.

Pusfinalyje spurtavo ir į lyderės poziciją išsiveržė bronzinė praėjusių pirmenybių prizininkė iš Nyderlandų Tes Schouten, pagerinusi savo paties nacionalinį rekordą – 2 min. 21,50 sek. Kataro sostinėje ji jau yra pelniusi sidabrą perpus trumpesniame nuotolyje.

Tes Schouten

Įkandin stengėsi laikytis 200 m planetos vicečempionė iš JAV Kate Douglass, atsilikusi 1,67 sek.

Būtent šį duetą finalo favoritėmis vadina K. Teterevkova.

Tarp jos varžovių penktadienį taip pat bus kanadietė Sydney Pickrem, baltarusė Alina Zmuška, šveicarė Lisa Mamie, airė Mona McSharry ir čekė Kristyna Horska.

Atrankoje K. Teterevkova finišavo per 2 min. 25,09 sek. ir užėmė trečią vietą.

Pernai Japonijoje vykusiame pasaulio čempionate ji 200 m plaukimo krūtine finale užėmė šeštą poziciją, užpernai Vengrijoje – penktą.

Primename, kad prieš tai 100 m distancijoje Dohoje lietuvė taip pat nukeliavo iki finalo, kuriame buvo ketvirta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją