Brazilų kerštas mače su Argentina

Lotynų Amerikos derbis didžiulio susidomėjimo turėtų sulaukti ne tik tarp abiejų Pietų Amerikos valstybių krepšinio sirgalių. Ši aštuntfinalio dvikova žada intrigą dėl šiemet pasikeitusios jėgų pusiausvyros. Pastaruosius 20 metų Argentina nuolat lenkdavo savo kaimynę geresniais pasirodymais pasaulio čempionatuose ar Olimpinėse žaidynėse.

Praėjusio pasaulio čempionato Turkijoje aštuntfinalyje argentiniečiai įveikė brazilus rezultatu 93:89. 2012 metų Londono Olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje Argentina 82:77 dar kartą nugalėjo Braziliją.

Šiemet, regis, atėjo brazilų keršto metas. Už šios komandos vairo - argentinietis Rubenas Magnano, kuris 2004 metais Atėnų Olimpinėse žaidynėse su savo gimtosios šalies komanda tapo čempionu.

Brazilų sudėtis atrodo stipresnė nei Argentinos, bet pagrindinis Rubeno Magnano auklėtinių pranašumas šiose rungtynėse bus motyvacija ir noras pagaliau namo išsiųsti pačius argentiniečius.

Iš R. Magnano laikų Argentinos komandoje šiemet liko Luisas Scola, Valteris Hermannas bei Adresas Nocioni. Į varžovų stovyklą perėjęs strategas brazilams išdėstys viską apie šiuos krepšininkus. Tiesa, nors visas pasaulis seniai žino, kaip žaidžia L. Scola, bet sustabdyti jį pavyksta retai.

Būdamas 34 metų L. Scola ir šiame pasaulio čempionate yra vienas rezultatyviausių. Su vidutiniškai 22 per rungtynes pelnomais taškais šis argentinietis užima antrą vietą. Šiemet L. Scola turi mažiau pagalbininkų rinktinėje, tad ir komandos žaidimas netoks užtikrintas. B grupėje Argentina pralaimėjo pagrindiniams konkurentams graikams bei kroatams ir grupėje užėmė 3 vietą.

Brazilija surinko beveik visus geriausius savo krepšininkus. Itin galingą priekinę brazilų liniją sustabdė tik ispanų aukštaūgiai. Tai buvo vienintelis brazilų pralaimėjimas A grupėje. Įveikę serbus bei prancūzus, Pietų Amerikos atstovai grupėje užėmė antrą vietą.

Australijos rinktinės „lengvesnio“ kelio pradžia

Paskutinėse D grupės varžybose su Angolos krepšininkais gudravusi Australijos rinktinė kovas link trokštamų medalių pradeda aštuntfinalio dvikova su Turkijos krepšininkais.

Turkijos rinktinė silpniausioje čempionato grupėje taip ir nesužaidė nei vienerių užtikrintų varžybų. Ergino Atamano kariauna nors ir turi nemažai patyrusių krepšininkų, visose C grupės rungtynėse laimėdavo tik arba pirmąją rungtynių dalį, arba antrąją.

Turkai gali pusę rungtynių kaip lygūs su lygiais kovoti su amerikiečiais, bet kitą dieną per pirmą rungtynių dalį „susikrauti“ 14 taškų deficitą mače su suomiais. Turkai C grupėje su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užėmė 2 vietą.

Šiose rungtynėse bus galima pasigėrėti tiesiogine dvikova tarp australo Joe Ingles‘o ir Turkijos rinktinės nario, Bosnijoje ir Hercegovinoje gimusio Emiro Preldžičiaus. Pastarasis pamažu tampa tikruoju Turkijos rinktinės lyderiu. 27 metų 206 cm ūgio krepšininko statistika čempionate: per 30 žaidimo minučių vidutiniškai pelno po 12 taškų, atkovoja po 5 kamuolius, atlieka 4 rezultatyvius perdavimus..

26 metų 203 cm ūgio J. Inglesas Australijos rinktinėje aikštėje praleidžia daugiausiai laiko. Gerais gynybiniais sugebėjimais pasižyminčio Eurolygos čempionu su Tel Avivo „Maccabi“ tapusio australo statistika pasaulio čempionate: vidutiniškai per rungtynes žaidžia 30 minučių, pelno 12 taškų, atkovoja 3 kamuolius, atlieka 4 rezultatyvius perdavimus.

Taip pat dėmesio sulaukti turėtų NBA lygoje rungtyniaujančių abiejų ekipų vidurio puolėjų akistata. Mėgstantis pasistumdyti australas Aronas Baynes‘as (208 cm ir 118 kg) turės rimtą varžovą - Omerą Asiką (213 cm ir 116 kg). Buvęs Donato Motiejūno komandos draugas Hiustono „Rockets“ klube artėjantį sezoną rungtyniaus Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipoje.

O. Asikas pasaulio čempionate vidutiniškai pelno po 11 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius. Aikštėje turkas praleidžia tik po 23 minutes.

NBA čempionas A. Baynes‘as pasaulio čempionate žaidžia vidutiniškai po 26 minutes, pelno po 17 taškų ir atkovoja po 7 kamuolius.

Kitos aštuntfinalių poros

Be pralaimėjimų pasaulio čempionate žygiuojantys Graikijos krepšininkai aštuntfinalyje egzaminuos Aleksandro Džordževičiaus treniruojamus Serbijos krepšininkus.

Serbijos krepšinis išgyvena ne pačius geriausius laikus. Rinktinės rezultatai tarptautinėse arenose labai nestabilūs. Per 10 pastarųjų metų Serbijos vyrų krepšinio komanda iškovojo vos vieną medalį (2009 EČ Lenkijoje). Šalis, kuri buvo įpratusi per svarbiausius planetos turnyrų uždarymus girdėti savo šalies himną, pamažu ima priprasti prie vidutiniokų statuso.

Serbijos rinktinė A grupėje iškovojusi 2 pergales ir patyrusi 3 pralaimėjimus liko ketvirta. Serbijos rinktinėje visi 12 krepšininkų žaidžia vidutiniškai 10 ar daugiau minučių.

Graikijos komanda B grupėje nei vienam varžovui neleido pagalvoti apie pergalę. Penki laimėjimai iš tiek pat galimų ir pirma vieta B grupėje.

Graikų žurnalistai prieš dvikovą su Serbija klausė Milošo Teodosičiaus, kas jo manymu laimės. „ Abi komandos lygios. Pergalė bus tų, kurie tą dieną labiau norės laimėti“, – teigė Pirėjo „Olympiakos“ klube žaidęs įžaidėjas. Paklaustas apie draugus Graikijos rinktinėje, serbas nedaugiažodžiavo: „Turiu gerų bičiulių jūsų rinktinėje, tačiau šiandien visos draugystės liks nuošalyje“.

Na, o A. Džordževičius serbų sporto žurnalui pasakojo apie laukiančia dvikovą. „Graikai yra labiausiai disciplina aikštėje pasižyminti ekipa čempionate. Išskirtinis komandinis darbas, greitas ir agresyvus krepšinis. Mes žiūrėjome visus penkis Graikijos rinktinės mačus. Jie žaidžia su milžinišku pasitikėjimu. Tai bus mūsų finalas“, – teigė serbų treneris.


Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rinktinių dvikovoje intrigos, tikėkimės, sulauksime mažiausiai. Lietuva D grupėje užėmė pirmą vietą. Naujosios Zelandijos krepšininkai paskutinėse C grupės rungtynėse įveikė Suomiją. Ši pergalė suomius išsiuntė namo, o Okeanijos atstovams suteikė šansą išbandyti jėgas aštuntfinalyje su Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)