Sėkmingiausiu, penktuoju, bandymu M. Bilius rutulį nustūmė 16,80 metro, pasiekė naują Europos rekordą ir tapo nebepavejamas nė vienam varžovui.

(M. Biliaus apdovanojimas ir džiaugsmo ašaros skambant Lietuvos himnui nuo 5:55 min.):

Įdomu, kad kiti du geriausi lietuvio mėginimai finale taip pat buvo be konkurencijos – 16,23 ir 16,53 m.

Antrą vietą užėmė titulą gynęs kinas Donga Xia (16,06 m), o trečią – uzbekas Chusniddinas Norbekovas (15,17 m).

Rio parolimpiados vyrų rutulio stūmimo prizininkai

Tai – pirmas Lietuvos parolimpiečių aukso medalis po 12 metų pertraukos. Pastarąjį kartą aukščiausios prabos parolimpiados apdovanojimą 2004-aisiais Atėnuose mūsų šaliai buvo iškovojusi Aldona Grigaliūnienė, kuri taip pat triumfavusi rutulio stūmimo rungtyje.

M. Bilius yra patyręs 27-ių kaulų lūžius 58-iose vietose.

Primename, kad M. Bilius visą Lietuvą maloniai nustebino jau pačią pirmą Rio parolimpiados dieną, kai vyrų disko metimo (F37) varžybose iškovojo sidabro medalį.

Mūsiškis geriausiu bandymu įrankį nuskraidino 53,60 metro, pasiekė asmeninį rekordą ir tapo žaidynių vicečempionu.

Nugalėjo uzbekas Ch. Norbekovas (59,75 m), kuris pagerino pasaulio rekordą, o trečią vietą užėmė kinas D. Xia (52,16 m).

Prezidentė sveikina aukso medalį iškovojusį M. Bilių

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienio naktį pasveikino aukso medalį iškovojusį M. Bilių.

Pasak šalies vadovės, į šią Lietuvą garsinančią pergalę sportininkas sudėjo visą širdį, jėgas ir viltis, skyrė jai ilgas treniruočių valandas.

„Atkaklus Jūsų kelias iki šio medalio yra įkvepiantis pavyzdys žmonėms, siekiantiems įveikti savus likimo iššūkius, kopiantiems į sporto aukštumas. Tai padrąsinimas visiems nepasiduoti, eiti tik pirmyn, kovoti ir nugalėti“, – rašoma D. Grybauskaitės sveikinime, kurį išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

M. Biliui šalies vadovė palinkėjo didelės sėkmės ir aukštų asmeninių rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)