Sporto ministerijos atstovas Bensonas Dube'as per oficialius savo kanalus ir Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ pareiškė, kad visa istorija buvo išgalvota ir pradžioje pasirodė socialiniuose tinkluose, o vėliau lyg virusas pasklido po visą pasaulį.

Zimbabvės olimpinę rinktinę sudarė 31 sportininkas. Jie varžėsi 7 sporto šakų (šaudymo iš lanko, lengvosios atletikos, jojimo, futbolo, irklavimo, šaudymo ir plaukimo) varžybose.

Ankstesniame pranešime, buvo rašoma, kad Zimbabvės prezidentas neva įsakė suimti visus olimpinės rinktinės narius ir priversti juos iš asmeninių lėšų sumokėti už kelionę į Braziliją ir komandos išlaikymą Rio už valstybės pinigus.

Zimbabvės moterų žolės riedulio rinktinė yra 1980 metų Maskvos olimpiados čempionė. Plaukikė Kirsty Coventry iškovojo visų trijų spalvų medalius 2004 metų Atėnų olimpiadoje ir pasipuošė vienu aukso bei trimis sidabro apdovanojimais 2008 metų Pekino žaidynėse.

2016 Rio žaidynėse Zimbabvės olimpiečių geriausias pasiekimas buvo aštunta vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją