25-erių metų sportininkė tvirtina, kad Michailas Mamiašvilis jai sudavė per veidą jos komandos draugų ir užsienio olimpinių delegacijų atstovų akivaizdoje po to, kai Brazilijoje ji pralaimėjo kovą dėl bronzos medalio lenkų imtynininkei Monikai Ewai Michalik.

I. Tražukova jau kreipėsi į Rusijos generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti šį incidentą, o jos advokatas Siražutdinas Atajevas sako, kad ruošiasi pateikti skundą Rusijos sporto ministrui, ragindamas apginti sportininkės teises.

„Ji mano, kad ponas Mamiašvilis įžeidė jos garbę ir orumą“, – sakė S. Atajevas naujienų agentūrai AFP.

„Ji prašo imtis prieš jį teisinių priemonių“, – pridūrė advokatas.

Šis incidentas sukėlė pasipiktinimo bangą Rusijos sporto pasaulyje, bet daugelis mano, kad M. Mamiašvilis, kuris turi ryšių Kremliuje ir yra ilgametis sporto isteblišmento pareigūnas, po šio skandalo išlips sausas iš balos.

Sporto ministras Vitalijus Mutko išreiškė palaikymą I. Tražukovai, tačiau neužsiminė apie kokias nors galimas drausmines priemones M. Mamiašvilio atžvilgiu.

„Gerbiu Michailą Mamiašvilį, jis tikrai pagerino situaciją federacijoje“, – sakė V. Mutko šeštadienį.

„Bet negaliu su juo sutikti. Galbūt jis yra emocingas, bet taip daryti negalima. Aš palaikau sportininkę“, – kalbėjo jis.

I. Tražukova kreipėsi į incidentą mačiusius liudininkus, bet daugelis jų atsisako kištis į šį reikalą.

Triskart pasaulio graikų-romėnų imtynių čempionas ir 1988 metų Seulo olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas M. Mamiašvilis Rusijos imtynių federacijai vadovauja nuo 1997-ųjų. Jis taip pat yra Jungtinio imtynių pasaulio (UWW) vykdomojo komiteto narys.

Teigiama, kad dėl ryšių su organizuotomis nusikaltėlių grupuotėmis M. Mamiašvilis yra paskelbtas nepageidaujamu asmeniu virtinėje Vakarų šalių, tarp jų – Suomijoje ir Jungtinėse Valstijose.

M.Mamiašvilis svetainei „Sports Ekspress“ pasakojo, kad jį supykdė I. Tražukovos „abejingumas“ per varžybas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuris, pasak jo, prilygsta tam tikrai valstybės išdavimo formai.

„Ką man reikėjo su ja daryti? Ignoruoti jos abejingumą ir apatiją? – klausė jis. – Paieškoti paguodos žodžių? Kam? Jai reikėjo pasilikti namuose arba pasakyti, kad mus išduos“.

Vėliau M. Mamiašvilis sakė esąs pasiruošęs atsiprašyti už šį incidentą. Tačiau I. Tražukova sako, kad federacijos vadovas neprisipažino jai sudavęs ir neatsiprašė už tai, kad pavadino išdavike.

„Aš esu pasiruošusi prisiimti atsakomybę už nesėkmę ant kilimo ir išklausyti teisingą kritiką“, – rašė I. Tražukova atvirame laiške.

„Bet niekada negalėsiu susitaikyti su tuo, kad esu vadinama Tėvynės išdavike“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)