Tiesiog neįtikėtinai šiose rungtynėse žaidė Ispanijos rinktinės veteranas Pau Gasolis, kuriam greičiausiai tai jau buvo paskutinės olimpinės žaidynės. 36-erių aukštaūgis per 33 min. pelnė 31 (11/13 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 6/9 baudos) tašką, atkovojo 11 kamuolių ir surinko net 38 naudingumo balus.

Australų gretose itin rezultatyviai rungtyniavo gynėjas Patty Millsas, kuris per 36 min. surinko 30 taškų, tačiau krepšį atakavo kiek prasčiau – tikslą pasiekė 8 iš 14 australo dvitaškiai ir 3 iš 9 tritaškiai.

Po pirmojo kėlinio Ispanijos rinktinė buvo priekyje 23:17, o antrajam įpusėjus pirmavo netgi dviženkle persvara 40:28, tačiau spurtą 10:0 surengę australai prieš ilgąją persvarą savo atsilikimą sumažino iki 2 taškų (38:40).

Jau pačioje trečiojo kėlinio pradžioje penktąją asmeninę pražangą užsidirbo australų žvaigždė Andrew Bogutas, tačiau Okeanijos atstovai rado rezervų – aikštėje pasirodęs žalgirietis Brockas Motumas tapo nemaloniu siurprizu ispanams ir per ketvirtį pelnė 8 taškus. Sužaidus 30 min. australai atsiliko 64:67.

Ketvirtajame kėlinyje komandos žengė koja kojon, o rungtynių ir bronzos laimėtojai paaiškėjo tik pačiomis paskutinėmis sekundėmis.

Rungtynių svarstyklės galėjo pakrypti ir į vieną, ir į kitą pusę, tačiau lemiamu momentu ispanai buvo tikslesni.

Likus žaisti 5 sek. arbitras priėmė gana abejotiną sprendimą ir užfiksavo P. Millso pražangą po krepšiu prieš besiveržiantį S. Rodriguezą. Nors australų komanda ir treneris Andrejus Lemanis protestavo, tai niekuo nepadėjo – ispanų įžaidėjas šaltakraujiškai realizavo abi baudas ir vėl sugrąžino pranašumą ispanams (89:88), kurie po Arono Bayneso puskablio buvo atsidūrę nepavydėtinoje situacijoje.

Nors australai turėjo progą surengti lemiamą ataką, tačiau ji buvo itin chaotiška – metimo Okeanijos atstovai netgi neatliko ir triumfo šokį aikštėje pasileido šokti ispanai.

Pažymėtina, kad kovą dėl atšokusių kamuolių Australijos rinktinė laimėjo 40-30, taikliau metė dvitaškius, tritaškius ir baudas, tačiau koją A. Lemanio auklėtiniams pakišo klaidos. Australai prarado 15, o Ispanijos krepšininkai – tik 7 kamuolius. Lemiamu momentu australams koją taip pat kyštelėjo techninis brokas.

Ispanija: P. Gasolis 31, Nikola Mirotičius 14 (7 atk. kam.), S. Rodriguezas 11, Rudy Fernandezas 10, Felipe Reyesas 7, Victoras Claveras 6, Juanas Carlosas Navarro 3, Sergio Llullas 2, Willy Hernangomezas 2.

Australija: P. Millsas 30, Davidas Andersenas 15, Ryanas Broekhoffas 13, B. Motumas 11 (6 atk. kam.), Matthew Dellavedova 6 (8 rez. perd.), A. Baynesas 6, Joe Inglesas 4, A. Bogutas 2 (13 min. 5 praž.).

Ispanijos rinktinei tai buvo ketvirtasis olimpinis medalis. Be 2008-ųjų ir 2012-ųjų sidabro, antrąją vietą Ispanijos rinktinė yra užėmusi ir 1984-ųjų Los Andželo olimpinėse žaidynėse. Iš viso olimpiadoje ispanai dalyvavo 11-ąjį kartą.

Tuo metu Australijos rinktinės geriausiu pasiekimu taip ir lieka ketvirtoji vieta – ją Okeanijos atstovai buvo iškovoję 1988-ųjų Seulo, 1996-ųjų Atlantos ir 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse. Atlantoje ir Seule australus mūšiuose dėl bronzos įveikė Lietuva. Iš viso olimpiadoje australai dalyvavo jau 13-ąjį sykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)