Anot atletės, ji patyrė programišių ataką. J. Stepanova baiminasi, kad tokiu būdu bandoma susekti jos buvimo vietą.

„Jeigu mums kas nors nutiktų, žinokite, kad tai ne nelaimingas atsitikimas“, – turėdama omenyje save ir savo vyrą, buvusį Rusijos antidopingo agentūros darbuotoją Vitalijų Stepanovą pirmadienį pareiškė J. Stepanova, neatskleidusi savo dabartinės buvimo vietos.

Sportininkė su šeima pabėgo iš Rusijos 2014-aisiais, kai atskleidė Vokietijos kanalo ARD žurnalistams ir tarptautinės antidopingo agentūros WADA specialistams ilgus metus jos gimtinėje veikusią dopingo sistemą lengvosios atletikos sporto šakose.

Vėliau tyrimas išplito ir apėmė daugybę Rusijos sportininkų, ne vien lengvaatlečius. Šie praėjusiais metais buvo nušalinti iš visų tarptautinių varžybų, o vėliau – ir iš Rio de Žaneire vykstančių olimpinių žaidynių. Beje, tarp diskvalifikuotųjų pateko ir pati J. Stepanova.

Pirmadienį ji atskleidė, kad iš pradžių buvo užblokuota jos asmeninio elektrinio pašto paskyra, vėliau ji nebegalėjo prisijungti prie WADA sistemos sportininkams, kurie tikrinami dėl dopingo, ir jų kontrolieriams.

Šioje sistemoje sportininkai nuolatos privalo deklaruoti savo buvimo vietą, kad kontrolieriai bet kada galėtų juos patikrinti netikėtai. Todėl J. Stepanova įtaria, kad tokiu būdu kažkas siekia sekti jos buvimo vietą.

WADA taip pat patvirtino apie įsilaužimą ir tai, kad įsilaužėlius domino tik J. Stepanovos paskyra.

„Stengiamės daryti viską, kad išsaugotume savo saugumą, todėl turėjome persikelti. Tačiau jeigu kažkas iš tikrųjų norėtų mums pakenkti, greičiausiai jiems tai pavyktų“, – baiminosi J. Stepanova, kurios liudijimai iniciavo tyrimą, kurio metu nustatyta, kad Rusija masiškai klastojo sportininkų dopingo mėginius per 2014 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes.

Ji neslėpė, kad savo rungties (800 metrų bėgimo) varžybas stebės su dideliu liūdesiu. Tarptautinis olimpinis komitetas nesuteikė teisės J. Stepanovai varžytis olimpiadoje kaip neutralios valstybės atstovei po to, kai ji buvo nušalinta nuo žaidynių kaip ir kitos Rusijos lengvaatletės, išskyrus vienintelę šuolininkę Dariją Klišiną.

„Tarptautinis olimpinis komitetas niekada nesuprato mūsų situacijos. Taip, aš sutinku, kad dalyvavau Rusijos dopingo sistemoje. Tačiau aš nusprendžiau su tuo nesitaikstyti ir pasakyti tiesą. Praeityje jau daug kartų atsiprašiau. Nieko nebegaliu pakeisti“, – apgailestavo sportininkė.

Tuo metu jos vyras apkaltino TOK bejėgiškumu siekiant ką nors pakeisti ir sakė nusivylęs kitais Rusijos atletais, nesutikusiais prabilti apie visą sistemą. Abu sutuoktiniai pripažino nesigailintys dėl to, ką padarė, tik apgailestaujantys, kad neišdavė dopingo sistemos anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)