Nors Lietuvos rinktinė mačą prieš kroatus pradėjo galingai (21:11), tačiau antrame kėlinyje žaidimo kontrolę paleido iš savo rankų. Prieš pertrauką komandas skyrė 6 taškai – 41:47. Kaip ir nieko baisaus, bet pokalbis rūbinėje nedavė jokių vaisių – tritaškių lietų paleidę varžovai kaip reikiant atitrūko ir trečiame ketvirtyje jau pirmavo net 22 taškais (53:75).

Stebuklingai atsitiesti nebepavyko, bet bent pralaimėta garbingai – J. Kazlausko auklėtiniai Kroatijos komandos pranašumą pripažino rezultatu 81:90.

„Pirmiausiai, tai žaidėjai, kurie pakilo nuo suoliuko, nesužaidė taip, kaip mes tikėjomės, nes tuo metu varžovai tikrai pradėjo labai gerai pataikyti. Nesakau, kad mes nesigynėme, bet mes nesigynėme ties pražangos rizika, nesigynėme kūnu, leidome laisvai judėt kamuoliui ir žaidėjams, o tai labai žeidė. Ir, aišku, kai jie pradėjo taip pataikyti, buvo labai sunku.

Kažkiek pozicijų praradome, kai Jonui perdavėme kamuolius – tikėjomės, kad turėsime didelį pranašumą ir jį išnaudosime, bet vėlgi nepavyko. Tik milžiniškų kai kurių žaidėjų pastangų dėka pavyko kažkiek sušvelninti skirtumą“, – mintimis po mačo dalijosi komandos vairininkas.

Kroatams „atidavę“ pirmą vietą B grupėje, patys Lietuvos atstovai turnyro lentelėje finišavo treti: su trimis pergalėmis turnyro starte ir vėliau dviem sekusiomis nesėkmėmis.

„Turnyrą pradėjome su trimis sunkiomis pergalėmis ir jūs pradėjote mus pervertinti, bet ir mes užsikrėtėme tuo pačiu, todėl kai kurie žaidėjai turėtų nusileisti ant žemės ir nebeskrajoti padebesiais. Galbūt dabar jau šiek tiek nusileido, nes tikrai yra pervertinti ir patys save pervertina. Taip kad siūlyčiau visiems iš kito rakurso pasižiūrėti, kas vyksta“, – riebių žodelių negailėjo 61-erių specialistas.

Dabar mūsiškių laukia lemtingas ketvirtfinalio mūšis. Jame – akistata su galingai rungtyniaujančia Australijos rinktine.

„Jie žaidžia labai gerą krepšinį, o Boguto prisijungimas juos labai pakeitė. Tai, kad jie nugalėjo ir serbus, ir prancūzus, nėra kažkoks atsitiktinumas. Blogai, kad su ispanais, ir antrame bei trečiame kėliniuose su kroatais mes kritome į didžiulę duobę. Šios dvejos rungtynės parodė daug mūsų silpnų pusių, apie ką anksčiau nesinorėjo užsiminti. Daug ką lems tai, kaip mums pavyks išspręsti šiuos dalykus“, – į priekį jau žvelgti bandė J. Kazlauskas.

Lietuvos krepšininkai ketvirtfinalio dvikovą žais trečiadienį 17 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)