„Norint mesti iššūkį tokiai rinktinei, reikia žaisti komandiškai, ypač kietai gynyboje ir išmušti ją iš komforto zonos“, – sėkmingo žaidimo receptu dalijosi rezultatyviausias Australijos komandos žaidėjas Patty Millsas, pelnęs 30 taškų.

Amerikiečiai prieš australus laimėjo 98:88, bet ne vieną ir ne du kartus buvo besivejančių vaidmenyje. Mačo pabaigoje jiems į priekį truktelėti padėjo ne tik sėkmingas lyderių žaidimas, bet ir agresyvi gynyba.

„Mums nėra problemų žaisti fizinio krepšinio, nes taip mes rungtyniaujame NBA. Bet komandos, norėdamos mums mesti iššūkį, visada taip žais“, – mintimis po pergalės dalijosi Paulas George'as, tiksint paskutinei minutei atkovojęs kamuolį ir po kontakto su varžovu nuskriejęs į fotografų minią.

Per penkerias draugiškas rungtynes pasirengimo cikle JAV rinktinė visus savo varžovus šlavė vidutiniškai net 43 taškų skirtumu, o ir pirmieji du mačai Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių A grupėje buvo tarsi pasivaikščiojimai: kinai buvo sudaužyti 119:62, o venesueliečiai – 113:69.

„Šiai jaunai komandai šiemet tai buvo pirmos tikros tarptautinės rungtynės, nes pasiruošimo cikle rungtyniavome namuose, o pirmose dvejose rungtynėse buvome tiesiog visa galva pranašesni už varžovus. Dabar pamatėme tikrą pasaulį ir mums tokia patirtis yra naudinga“, – galvą prieš Australijos komandą nulenkė ir amerikiečių vairininkas M. Krzyzewskis, vargais negalais įveiktus varžovus įžvelgęs tarp pretendentų į medalius.

Treneris šią vasarą turi verstis be daugybės didžiausio ryškumo žvaigždžių: tokių, kaip Stephenas Curry, LeBronas Jamesas, Jamesas Hardenas ar Blake'as Griffinas. Bet ir be jų amerikiečiai yra vadinami pagrindiniais konkurentais triumfuoti Brazilijoje.

Didvyrių šioje jaunojoje JAV ekipoje trečiadienio vakarą tapo vienintelis veteranas Carmelo Anthony. Bet ne tik todėl, kad atvedė ją į pergalę, o ir todėl, kad tapo visų laikų rezultatyviausiu amerikiečių žaidėju olimpinėse žaidynėse.

32-ejų Niujorko „Knicks“ puolėjas, kurio sąskaitoje – jau 293 taškai, aplenkė L. Jamesą (273), Davidą Robinsoną (270) ir Michaelą Jordaną (256).

„Noriu jį pasveikinti, nes rinktinėje turėjome tikrai labai gerų žaidėjų. Taip, jis vienas geriausių krepšininkų pasaulyje, bet per pastarąjį dešimtmetį įrodė, kad lygiai taip pat yra vienas geriausių tarptautinio krepšinio žaidėjų“, – savo auklėtiniui komplimentus žarstė M. Krzyzewskis.

„Komandos draugai rasdavo mane laisvą, todėl aš tiesiog atlikau tuos metimus. Tikrai nesistengiau dėl rekordo – viskas pavyko natūraliai“, – pasakojo 31 tašką surinkęs C. Anthony. Per rungtynes jis pataikė 2 dvitaškius iš 6, 9 tritaškius iš 15 ir prametė vienintelį mestą baudos metimą.

A grupėje amerikiečiams dabar liko sužaisti dar dvejas rungtynes su grėsmingomis Europos komandomis – Serbija ir Prancūzija. M. Krzyzewskis iš šių mūšių tikisi ne ką mažiau atkaklesnių kovų.

„Esame ir anksčiau turėję sunkių rungtynių – vos nepralaimėjome Lietuvai 2012 metais Londone. Rungtynės baigėsi 99:94, – Krepšinis.lt žurnalistą savo atmintimi nustebino JAV komandos vairininkas. – Taip pat esame turėję sunkių rungtynių ir kovoje dėl aukso medalių, todėl mums tai nėra įprasta, nes olimpinėse žaidynėse tikrai yra daug gerų komandų ir mes tai suprantame.“

Apskritai, JAV rinktinė nėra pralaimėjusi beveik 10 metų. Paskutinį kartą NBA žvaigždėms areną nuleistomis galvomis palikti teko 2006 metų rugsėjo 1-ąją, kai pasaulio čempionato Japonijoje pusfinalyje sensacingai po pratęsimo 95:101 nusileido Graikijai. Nuo to laiko amerikiečiai šventė jau 71-ą pergalę iš eilės.

„Dar prieš šias rungtynes sakiau, kad po jų visi akcentuos vieną iš dviejų dalykų – kad pralaimėjome arba kad nesame nenugalimi. Bet aš manau, kad mums reikėjo sulaukti rimto iššūkio. Tačiau ne tam, kad mus pažadintų, o dėl to, kad pasiruoštume tam, kas dar mūsų laukia“, – į priekį jau žvelgė amerikiečių rinktinės vykdantysis direktorius Jerry Colangelo.

„Žinau tą jausmą, bet nesinori jo vėl patirti“, – šyptelėjo C. Anthony, menantis ir tris nesėkmes 2004-ųjų olimpiadoje Atėnuose, kuomet pirmą kartą istorijoje buvo nusileista ir lietuviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)