Lietuvos naujų olimpinių sporto šakų bendruomenėms tai itin svarbus įvykis. Pirmi save pristato Lietuvos laipiojimo sporto atstovai.

Laipiojimo sportas – 2020-ų metų Tokijo olimpinėse žaidynėse

Pasaulio laipiojimo sporto bendruomenė be galo džiaugiasi teigiamu IOC sprendimu įtraukti laipiojimo sportą į 2020-ų olimpinės žaidynes.

„Patekimas į olimpines žaidynes jau kurį laiką buvo Tarptautinės laipiojimo sporto federacijos (IFSC) pagrindinis tikslas. Džiugu girdėti, jog ilgalaikis kryptingas mūsų federacijos darbas ir pastangos atsipirko ir esame itin dėkingi IOC už suteiktą galimybę parodyti pasauliui laipiojimo sporto unikalumą. Laipiojimo varžybos yra įdomios ir intriguojančios, metančios iššūkį tiek žiūrovams, tiek dalyviams. Ir nesvarbu ar tai boulderingo, ar greituminio lipimo, ar sudėtingumo disciplina“, – po teigiamo sprendimo savo mintimis su laipiojimo sporto bendruomene pasidalino IFSC prezidentas Marco Scolaris.

Olimpinės vertybės ir spartus sporto vystymasis

Laipiojimo sportas atitinka ir siekia ugdyti olimpines vertybes: pagarbą, džiaugsmą dėl įdėtų pastangų, tikslo siekimą, kilnų sportinį elgesį ir garbingą rungtyniavimą, kūno, valios ir proto savybių darną. Tai aktyvi, dinaminė ir sveikatingumą skatinanti sporto šaka prieinama kiekvienam visame pasaulyje.

Laipiojimo sporto atletai varžybose demonstruoja aukštą meistriškumo lygį, praplečia žmogaus galimybių ribas ir sėkmingai reprezentuoja sportą. Žmonės su judėjimo ar psichine negalia taip pat yra aktyviai įtraukti į laipiojimo sporto bendruomenę ir turi galimybę savo gebėjimus pademonstruoti neįgaliųjų laipiojimo (paraclimbingo) tarptautinėse varžybose. Pastaraisiais metais laipiojimo sportas sparčiai populiarėja visame pasaulyje ir ypač Japonijoje, kuri yra
2020 metų olimpinių žaidynių šeimininkė.

Laipiojimo sportas įtrauktas į 2020 metų olimpiados programą
Tolesni planai

IFSC toliau nuosekliai dirbs išvien su nacionalinėmis laipiojimo federacijomis, sportininkais, IOC, Tokijo olimpinių žaidynių organizatoriais, rėmėjais ir partneriais, siekdama užtikrinti sėkmingą pasiruošimą žaidynėms ir didinti laipiojimo žinomumą ir matomumą pasaulyje.

„Mums didelė garbė paįvairinti olimpinių žaidynių programą vienintele vertikalus judesio sporto šaka. Laukia daug techninių ir infrastruktūros sprendimų, nuo kurių tinkamumo priklausys kaip mums pavyks pristatyti laipiojimą pasauliui“, – apie ateities darbus užsiminė IFSC generalinė sekretorė Debra Gawrych.

Lietuvos laipiojimo sporto asociacija kartu su šio sporto bendruomene džiaugiasi atsivėrusia galimybe išvysti Lietuvos laipiojimo sporto atletus olimpiadoje ir yra pasirengusi dirbti išvien su IFSC, kad varžybų įgyvendinimas būtų sėkmingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)